Foto: Kajsa Göransson

Linda Ståhl om sin Höllviken-deckare: ”En hommage till min hemort”

Syndaren ska vakna är en tät deckare som bryter ny mark.

tisdag 27 april 2021

I Linda Ståhls deckardebut Syndaren ska vakna finns ett dynamiskt persongalleri, ett oemotståndligt driv och ett psykologiskt djup. Syndaren ska vakna är första delen i en deckarserie om den normbrytande kriminalchefen Reub Thelander och kollegorna vid Vellingepolisen.

– Jag är född och uppvuxen i Höllviken som ligger längst ner i Sveriges sydvästra hörn, i Vellinge kommun. Att förlägga skådeplatsen till Skåne blev en slags hommage till min hemort där jag fortfarande har familj och vänner kvar. Området är vackert med en smal landtunga som sträcker ut sig med Östersjön på ena sidan och Öresund på andra. Däremellan blåser vindarna friska och i Syndaren ska vakna blåser också en rejäl dos av spänning och oro in över platsen.  

I Syndaren ska vakna försvinner hemmafrun Yvonne Tengbom spårlöst från sitt hem i Höllviken. Reub Thelander, ny på sin post som kriminalchef, tar sig an fallet tillsammans med höggravida kollegan Estrid Berg. De hittar snart tecken på att allt inte är som det ska: Yvonne tycks inte ha levt det stillsamma familjeliv som alla runt henne trott.

Samtidigt befinner sig den kontroversiella författaren Alex Carsén i Stockholm när hon läser om Yvonnes försvinnande. Trots att fallet inte verkar ha någon koppling till tematiken i hennes böcker, som gör henne till en ständig måltavla för hot och hat, kan hon inte släppa det.

Syndaren ska vakna är en tät deckare av klassiskt snitt samtidigt som den bryter ny mark.

209 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2021
69 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: april 2021
69 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Maria Lyckow
Utgiven: april 2021

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.