Foto: Kajsa Göransson

Möt en normbrytande polischef i Linda Ståhls deckardebut

”Min önskan är att göra deckarvärlden lite mer inkluderande”, säger författaren till Syndaren ska vakna.

tisdag 27 april 2021

I Linda Ståhls debutroman Syndaren ska vakna möter vi Reub Thelander som lämnat en fast tjänst vid polisen i bibelbältets Småland till förmån för ett vikariat som chef för utredningsenheten i Vellinge.

När hemmafrun Yvonne försvinner från sitt hem i Höllviken, och det står klart att hon kidnappats, hamnar fallet på Reub Thelanders och höggravida kollegan Estrid Bergs bord. Mycket tyder på att Yvonne inte levt det stillsamma hemmafruliv alla runt henne trott och ju mer polisen skrapar på ytan, desto fler hemligheter dyker upp.

Samtidigt i Stockholm skriver den kontroversiella författaren Alex Carsén på sin nästa roman. Tematiken i hennes böcker gör henne till en ständig måltavla för hot och hat. När hon läser i tidningen om den försvunna Yvonne kan hon inte riktigt släppa tankarna på vad som kan ha hänt henne.

Vad hoppas du att läsaren ska ta med sig från din bok?

– Framförallt hoppas jag att läsaren tar Reub Thelander till sitt hjärta. Deckarvärlden kryllar av ensamvargande cis-poliser och min önskan är att göra den lite mer inkluderande. HBTQI-personer hamnar ofta i skymundan i genrelitteraturen, får en biroll, men jag vill sätta allt ljus på Reub, som är ickebinär. Därutöver hoppas jag att boken lämnar läsaren med tankar om att små, till synes obetydliga val, ibland kan vara helt livsavgörande.

209 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2021
69 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: april 2021
69 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Maria Lyckow
Utgiven: april 2021

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.