Foto: Kajsa Göransson

Linda Ståhl nominerad till Crimetime Award 2021!

Syndaren ska vakna är nominerad till årets deckardebut. Vinnaren presenteras under Bokmässan i Göteborg.

onsdag 01 september 2021

I dag presenterades de nominerade till årets deckardebut på Crimetime Award. Linda Ståhls deckare Syndaren ska vakna finns bland de nominerade. 

I Linda Ståhls deckardebut finns ett dynamiskt persongalleri, ett oemotståndligt driv och ett psykologiskt djup. Syndaren ska vakna är första delen i en deckarserie om den normbrytande kriminalchefen Reub Thelander och kollegorna vid Vellingepolisen.

– Jag är född och uppvuxen i Höllviken som ligger längst ner i Sveriges sydvästra hörn, i Vellinge kommun. Att förlägga skådeplatsen till Skåne blev en slags hommage till min hemort där jag fortfarande har familj och vänner kvar. Området är vackert med en smal landtunga som sträcker ut sig med Östersjön på ena sidan och Öresund på andra. Däremellan blåser vindarna friska och i Syndaren ska vakna blåser också en rejäl dos av spänning och oro in över platsen.  

Syndaren ska vakna är en tät deckare av klassiskt snitt samtidigt som den bryter ny mark.

Publiken kan nu rösta på sin favorit här!. Röstningen pågår fram till 19 september. Folkets röster räknas som en juryröst. Vinnaren presenteras och får ta emot priset på Crimetime by Night som äger rum på lördag 25 september på Bokmässan i Göteborg. 

Motiveringen lyder:

”På en flytande och välskriven prosa drar författaren in oss från start i en välkomponerad deckargåta om ett angeläget ämne och med ett intressant persongalleri som bäddat för fler böcker i serien. En mycket stabil debut som är både nyskapande och normbrytande, och av reaktionerna på boken att döma är vi oerhört glada över att få fortsätta följa deckarsveriges första icke-binära polischef Reub Thelander.”

209 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2021
139 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: april 2021
139 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Maria Lyckow
Utgiven: april 2021

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.