De är nominerade till Adlibrispriset 2021

Adlibris har tillkännagivit vilka titlar som är nominerade till Adlibris-priset 2021. Priset instiftades 2019 för att hylla författarnas förmåga att berika våra liv med sina berättelser.

onsdag 17 november 2021

En rad Norstedtsförfattare är nominerade till Adlibrispriset i år. Priset röstas fram av bokälskare runt om i Sverige. Den bok som fått flest röster i respektive kategori tilldelas priset. Läs mer om hur du röstar nedan!

I år är följande författare och böcker från Norstedts nominerade:

Årets roman
Jonas Gardell - Ett lyckligare år
Karl Ove Knausgård - Morgonstjärnan

Årets deckare
David Lagercrantz - Obscuritas
Anna Jansson - Dansa min docka

Årets feelgood
Marcus Jarl - Dina färger var blå
Jenny Colgan - En evighet från dig

Årets debutant
Johanna Hedman - Trion

Årets kokbok
Sofia Wood - Darling pasta

Årets faktabok
Monika Björn - Stark 50+

Här kan du rösta på din favorit! Röstningen är öppen till och med 8 december.   

 

Om priset:
Adlibrispriset instiftades 2019, som ett pris för att hylla författarnas förmåga att berika våra liv med sina berättelser. Vinnarna utsees av bokälskare runt om i Sverige som röstar fram sina favoritböcker.        

Priset delas i år ut i 9 kategorier: Årets deckare, Årets roman, Årets fakta, Årets ungdom, Årets kokbok, Årets feelgood, Årets barnbok 0-6 år, Årets barnbok 6-12 år samt Årets debut.                      

En jury bestående av anställda på Adlibris har valt ut tio nomineringar i respektive kategori. Nomineringen beslutades på försäljning, popularitet och potential och att boken givits ut i Sverige under 2021. Bokälskare runt om i Sverige röstar fram sina favoritböcker och den bok som fått flest röster inom varje kategori tilldelas sedan Adlibrispriset för angiven kategori.                        

Förra året var intresset mycket stort, då drygt 29 000 engagerade bokälskare var med och röstade fram årets vinnande böcker!

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.