Foto: Kajsa Göransson

Kritikerhyllad: ”David Lagercrantz vet hur man gör”

Den nya deckaren Obscuritas möts av lovord från landets bokrecensenter. 

torsdag 25 november 2021

I David Lagercrantz nya deckare Obscuritas möter vi professor Hans Rekke, världsledande inom förhörsteknik, och Micaela Vargas, en ung närpolis från Husby. Det omaka paret möts under utredningen av mordet på en fotbollsdomare med ett förflutet i Afghanistan. Den man som häktas för mordet nekar och fallet blir snabbt mer och mer gåtfullt.

De svenska litteraturkritikerna övertygas av deckarparet Rekke/Vargas och inledningen av David Lagercrantz nya deckarserie.

”Hantverket sitter där efter Millennium-böckerna han skrev i Stieg Larssons ställe. Som om han härmat det vinnande konceptet till perfektion.”

”Halva natten läser jag, inte för att jag måste, utan för att jag vill veta hur det ska gå. Om jag har rätt i mina egna teorier om fallet. Det har jag inte. Intrigen ligger före mitt tankearbete, som den ska.”

”Ja, jag får kapitulera. David Lagercrantz vet hur man gör.”
Expressen

”Obscuritas imponerar.” ”Mycket underhållande.”

”Skildringen av radarparets vänskap är som sagt finkalibrerad och gripande, och spänningen kan man heller inte klaga på.”
Svenska Dagbladet

”Lagercrantz visar en nästan faderlig omsorg om sina karaktärer. I stället för att som mindre samvetsgranna författare (för att inte säga manusförfattare) vältra sig i pojkrumsaktiga, grafiska obsceniteter – själva tagandet av daga – ägnar han sig hellre åt figurernas mänskliga drag.

”Det är inte bara sympatiskt utan hjälper också genrens ibland rejält haltande trovärdighet. Ingen, eller mycket få, tillåts vara fullt ut ond, snobbig, kretinsk eller – för den delen – god. Förvånas därför inte om även Rekke/Vargas-serien blir en försäljningssuccé.”
Dagens Nyheter

”Lagercrantz skriver skickligt och lekande lätt.”
Ystad Allehanda

”Det är en ambitiös och aningen snårig intrig som både vill följa den förväntade deckarmallen och på samma gång berätta något mer … Musiken får dock en viktig roll i handlingen och berättelsen om den och människorna omkring tillför nödvändig nerv. Här tar historien oanade vägar och vi får en skildring av drömmars drivkraft som känns och engagerar.”
Göteborgs-Posten

209 kr Bok - Inbunden
Utgiven: november 2021
139 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: november 2021
141 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Gunilla Leining
Utgiven: november 2021

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.