Årets måltidslitteratur 2021 till Jenny Neikell, John Taylor och Sara Begner

Priset delas ut för tjugoförsta året i rad. I år prisades bland andra böckerna Taylor och surtanten och Vår kokbok student.

måndag 29 november 2021

Sverige fortsätter att vara det land som ger ut flest kokböcker per capita, skriver Måltidsakademien i ett pressmeddelande. I år finns runt 300 böcker i den uppställning som konkurrerade om utmärkelsen Årets måltidslitteratur i en rad olika kategorier.

I kategorin Köksträdgårdslitteratur får Jenny Neikell och John Taylor priset för boken Taylor och surtanten

Sara Begner (red) får utmärkelsen i kategorin Grundkokböcker för Vår kokbok student.

 

Information om böckerna:

Köksträdgårdslitteratur
Författare: Jenny Neikell, John Taylor
Titel: Taylor och Surtanten: odla grönsaker och fyll ditt skafferi
Förlag: Norstedts    
Formgivning: Kristin Lidström
Motivering: Vad kan trädgården ge? Ett kunskapsrikt uppslagsverk om odling och en inspirerande kokbok för köket. Egenodlat grönt kan man snabbt njuta av som primör – eller länge som marmelad, kimchi, ketchup och chutney. 

Grundkokböcker
Författare: Sara Begner (red.) m.fl.
Medförfattare: Anna K. Sjögren (bidragsgivare)
Titel: Vår kokbok student
Förlag: Norstedts
Foto/Illustratör: Wolfgang Kleinschmidt, Eva Hildén
Formgivning: Lotta Kühlhorn
Motivering: En utmärkt bok för studenter som vill äta välsmakande, prisvärd och bra mat, hjälpta av goda råd, utmärkta recept och vackra foton på prisvärda råvaror som bönor, ärter, linser, bladgrönsaker, pasta, gryn och frön.

243 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2021
229 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2021

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.