Foto: Kajsa Göransson

Nina Wähä: ”Det var bara att börja skriva”

Romanen Babetta kom till henne i en dröm och Nina Wähä fick lägga alla andra projekt åt sidan.

onsdag 26 januari 2022

Efter sitt stora genombrott med romanen Testamente återkommer nu Nina Wähä med en hyllning till filmkonsten med alla dess hjältar och skurkar. Babetta är en roman som bäst kan beskrivas som Persona möter Mr Ripley.

– Jag höll egentligen på med en annan bok, som utspelar sig i Hälsingland, när Babetta kom till mig i en dröm, berättar Nina Wähä. I drömmen fanns en pool i södra Frankrike, där fanns två bästa vänner och där fanns storfilmen Babetta som en skugga över deras härliga sommar. Vad skulle jag göra? Det var bara att börja skriva.

I Babetta möter vi Katja och Lou som är bästa vänner. De möttes på teaterlinjen på Södra Latin, och medan Katja numera jobbar på ett ekologiskt kafé så har Lou blivit filmstjärna efter succén med filmen Babetta. En dag får Katja frågan om hon vill komma och tillbringa sommaren i ett sydfranskt chateau tillsammans med sin bästa vän. Hon blir inbjuden till ett slott, i vilket Lou bor tillsammans med en fransk filmlegend.

Trots att det är en värld som för Katja mer liknar fantasi än verklighet så återgår de till sin gamla relation där de delar allt, nästan som två syskon. Eller som två sidor av en och samma spegel? Snart dras nätet åt kring dem. Den ena märkvärdiga händelsen efter den andra uppdagas och sanning blir allt svårare att skilja från lögn – och kanske är deras vänskap till sist den sista pusselbiten i ett bisarrt och skrämmande skådespel?

216 kr Bok - Inbunden
Utgiven: januari 2022
141 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: februari 2022

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.