Foto: Elvira Glänte

Hyllad: ”En stor författare”

De svenska kritikerna faller för Karolina Ramqvists bok Bröd och mjölk

onsdag 23 mars 2022

I sin nya bok Bröd och mjölk skriver Karolina Ramqvist om en ensam flickas uppväxt. Om dofter och smaker hon senare i livet vill ge sitt eget barn. Om maten som tröstar, men också kontrollerar och blir till en besatthet. I centrum står matsalsbordet, tänkt att omges av människor, där hon så ofta suttit ensam. De svenska litteraturkritikerna öser lovord över boken.

”Karolina Ramqvists bok har faktiskt förändrat min syn på livet. Grunden för det är hennes suggestiva, fullständigt unika språk. För att skriva fram kristillstånd och känslomässig nöd ur spannmål och mejeriprodukter krävs en stor författare.”
Expressen 

”Det är djupt originellt och stärker Karolina Ramqvists position som en av de mer intressanta svenska författare vi har i dag.”
Borås Tidning

Bröd och mjölk är unik och trots problematiken i ämnet den ut­forskar, en djupt livsbejakande bok. Och stilsäker.”
Dagens Nyheter

”För en person som jag, som kan bli rörd till tårar av en riktigt god maträtt, lagad med både kunskap och kärlek, är läsningen av Ramqvists psykoanalytiska matodyssé en sann lustfärd. Mat tröstar. Böcker om mat tröstar också, när de är skrivna med så mycket känsla för både stil och humor.”
Aftonbladet

Bröd och mjölk är otroligt välskriven. Frågor om kvinnlighet, klass och historia framträder tydligt men ändå subtilt och elegant. Mat är en oundviklig del av att vara människa och hur vi förhåller oss till den hänger samman med större samhälleliga aspekter. Med nästan plågsam trovärdighet lyckas Ramqvist skildra hur omsorg också kan generera destruktivitet, och att i ett liv är ingen händelse isolerad.”
Helsingsborgs Dagblad

199 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2022
141 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: mars 2022

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.