Foto: Sølve Sundsbø

Knausgårds nya är “litterär magi”

De svenska kritikerna hyllar Karl Ove Knausgårds roman Vargarna från evighetens skog.

onsdag 13 april 2022

Karl Ove Knausgårds Vargarna från evighetens skog är en suggestiv och medryckande roman som på många sätt utvidgar utforskningen av den apokalyptiska stämningen i fjolårssuccén Morgonstjärnan.

De svenska kritikerna hyllar boken:

”Karl Ove Knausgårds nya roman är litterär magi … I Vargarna från evighetens skog står han på höjden av sin förmåga.”
Aftonbladet 

”Det är en mästerlig roman, en av hans bästa.”
Expressen

”Det är både märkvärdigt, spretigt och modigt alltihop. Jag älskar det. Ett tag var jag alltså nästan bortkollrad där i evighetens skog, men efteråt finns ändå bara stark längtan efter del tre.”
Sveriges Radio

”Jag älskar det. Det finns ett sådant ömsinne i denna berättelse från landsorten och den mellanstora staden på 1980-talet, kanske till och med en etik: dessa människor fanns – se dem … Allt är så intensivt närvarande i texten att det är halvt obegripligt att inget annat finns än bokstäver i viss ordning. En påminnelse om att konst är trolleri.”
Dagens Nyheter

”Ingen människa står ensam i denna skog, varje individs liv formas av förhållanden till andra människor. Det börjar som en bildningsroman och utvecklar sig efterhand till en kärleks- och idéroman om genetiskt arv och valfrändskap, om syskon och syskonsjälar, om det tidsbundna och det eviga och oföränderliga i tillvaron.”
Sveriges Television

”Jag tror att Karl Ove Knausgård bestämt sig för att spränga alla gränser för vad en roman kan vara – inte bara till omfånget utan också till innehållet. Vad romansviten Morgonstjärnan betyder är så här 1444 sidor in i projektet för tidigt att säga – men att den kommer att få stor betydelse är det ingen tvekan om.”
Svenska Dagbladet

219 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2022
141 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: mars 2022

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.