Louise Boije af Gennäs följer upp succéromanen

I augusti släpper Louise Boije af Gennäs romanen Stjärnfall som utspelar sig i samma universum som Stjärnor utan svindel, återigen med kärleken i centrum.

onsdag 04 maj 2022

Är det alltid rätt att följa sitt hjärta – även när man riskerar att ödelägga livet för människor man älskar? I Louise Boije af Gennäs nya roman Stjärnfall lever Julia och Gabriel ett tätt sammanflätat liv med sina nära vänner Eva och André. Deras barn har vuxit upp nästan som syskon och de äter middagar tillsammans, firar högtider ihop och är gudföräldrar åt varandras barn. Men plötsligt förändras allt: Julia och André inser att de har starka känslor för varandra och tvingas ställa sig frågan om de är villiga att offra allt för kärleken.

Julia söker hjälp av sin äldre kusin Sophie, som läsarna lärde känna i Stjärnor utan svindel och som numera lever ett fritt och okonventionellt liv. Är Julia villig att göra samma sak som Sophie, som tjugofem år tidigare trotsade alla normer och konventioner för att leva helt på sina egna villkor? 

Stjärnfall finns att förboka hos Bokus redan nu.

– När man skaffar barn förändras villkoren för kärlek. De beslut man fattar handlar inte längre enbart om vuxna, utan även om de barn och ungdomar som berörs. I Stjärnfall har det varit spännande att återigen dyka ner i en himlastormande passion och utforska denna, men utifrån en mer mogen fas av livet tillsammans med huvudpersoner som har andra åtaganden än kvinnorna i Stjärnor utan svindel. Kärlek, livsval och uppbrott är svåra frågor, men de berör allas våra liv och är värda att ständigt belysas och diskuteras, säger Louise Boije af Gennäs.

– Det finns romaner som är en del av sin tid. Och så finns det romaner som formar sin tid. Det svenska nittiotalet har några få romaner som kan kallas generationsromaner av den enkla anledningen att de förändrade den litteratur som skrevs efteråt. En av dessa är Louise Boije af Gennäs Stjärnor utan svindel – en roman som fångade en tidsanda, utmanade konventioner och satte hjärtan i brand. När nu Louise skriver en uppföljare är det därför en stor litterär händelse. Stjärnfall är på ett underbart sätt en litterär tidsresa – tjugofem år bakåt och tillbaka till vår tid – och den visar vad litteratur faktiskt kan åstadkomma: en fiktiv värld som vi alla är en del av och där vi kan undersöka de frågeställningar som formar våra liv. Det är stort, säger Håkan Bravinger, Litterär chef på Norstedts.

I samband med att den nya romanen släpps utkommer även Stjärnor utan svindel i nyutgåva med nytt omslag och förord. Båda släpps den 11 augusti.

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.