Céline Barwich

Tone Schunnesson nominerad till Borås Tidnings debutantpris 2017

”För en roman som är ett kraftfullt försvarstal för olyckan och ensamheten, narkotiska preparat och det kvinnliga oberoendet”.
fredag 13 januari 2017

Borås Tidning har tillkännagivit de nominerade till 2017 års debutantpris och bland namnen finns Tone Schunnesson. Schunnesson debuterade 2016 med den omtalade romanen Tripprapporter.

Juryns motivering lyder:

”För en roman som är ett kraftfullt försvarstal för olyckan och ensamheten, narkotiska preparat och det kvinnliga oberoendet”.

Prissumman är på 100 000 kronor.  Priset är det största som delas ut till svenska skönlitterära debutanter. 

Övriga nominerade är Elis Burrau, Marit Furn, Andreas Lundberg och Thom Lundberg.

Debutantpriset är ett samarbete mellan Borås Tidning och Högskolan i Borås och delades ut för första gången 2001. I juryn ingår Borås Tidnings kulturchef Lena Kvist, tillsammans med Anna Hallberg, poet och kritiker i Dagens Nyheter och Martin Hellström, professor och prorektor vid Högskolan i Borås.

Prisutdelningen i Borås sker torsdagen den 9 februari 2017 under en debutantdag med författarna i centrum, där de fem nominerade författarna möter elever på Bäckängsgymnasiet i Borås.

Dagen avslutas med en prisgala på Stadsteatern i Borås där de fem nominerade författarna och författaren Sara Mannheimer medverkar, tillsammans med Borås Tidnings chefredaktör Stefan Eklund och kulturchef Lena Kvist.