Beatrice Lundborg/DN.se

Lilla Ego och The Flying Elk nominerade till Gulddraken

De två bokaktuella Stockholmskrogarna är nominerade i kategorin Krog Mellan.

onsdag 08 februari 2017

Krogarna Lilla Ego och The Flying Elk är inte bara aktuella med varsin kokbok, de är också nominerade till Dagens Nyheters pris Gulddraken i kategorin Krog Mellan. Mellankategorin rymmer alltifrån enkla kvarterskrogar till ambitiösa krogkoncept som håller en hel kväll. Priset delas ut den 13 februari.

Lilla Ego gick från uppstickare till fullbokad toppkrog på nolltid. Årets kock-vinnarna Tom Sjöstedt och Daniel Räms har personligen lagt handen vid allt från inredning till de handskrivna menyerna. Idén att bjuda lyxmat till budgetpris blev en succé. Flera år efter öppnandet är kön till borden fortfarande lika lång som raden av hyllningsord från Matsverige. I höstas fick denna oklassiska krog sin första oklassiska kokbok.

I The Flying Elks hörnlokal i Gamla Stan serveras det mat som är både klassisk, stabil och fantasifull, ofta med en nordisk touch. Synbart enkla rätter tillreds med perfekt smakgehör och förhöjande accenter. Allt finns samlat i kokboken med rätterna och matfilosofin bakom restaurangen. Allt anpassat för hemmakocken. Vi får dessutom veta mer om den där mytomspunna flygande älgen.