Lilla Ego utnämnd till Årets krog på Restauranggalan

”Ödmjukt och frejdigt har krogen positionerat sig i huvudstadens restauranglandskap som en mötesplats, med stämning av ett evigt gästgiveri”, skriver juryn i sin motivering.

tisdag 17 oktober 2017

I går kväll delades priserna i Restauranggalan 2017 ut och bland pristagarna finns Tom Sjöstedt och Daniel Räms och deras restaurang Lilla Ego i Stockholm.

Lilla Ego fick utmärkelsen Årets krog och juryns motivering lyder:

”Årets Krog präglas av idén om hur ett bärkraftigt krogföretag och en härlig kväll på krogen skapas. Det är raka rör och samtidigt gastronomi med finess. De stjärnor som krögarduon eftersträvar är lyster och saligt skimmer i gästerna ögon. Ödmjukt och frejdigt har krogen positionerat sig i huvudstadens restauranglandskap som en mötesplats, med stämning av ett evigt gästgiveri. Man äter, njuter, pratar och skrattar samtidigt som den överraskande och chockerande goda maten förför smaklökar och ögon.”

Lilla Ego har sedan starten belönats med en rad priser och är ständigt fullbokad. Idén att bjuda lyxmat till budgetpris blev en succé. Flera år efter öppnandet är kön till borden fortfarande lika lång som raden av hyllningsord från Matsverige. Förra året gav Norstedts ut Lilla Egos kokbok, där restaurangens fokus på att kombinera olika smaker, konsistenser och vackra uppläggningar fångas på ett unikt sätt.