Ett förlagshus med hållbarhet i fokus Vi vill ta ansvar för vår påverkan på miljö och människor. Hållbarhetsarbetet ska bidra till en positiv utveckling för förlagsgruppen.

Norstedts Förlagsgrupp grundades redan 1823 och sedan dess har vi varit en viktig del av litteraturen, kulturvärlden och samhällsdebatten i Sverige. Varje år ger vi ut över femhundra böcker, från poesi och deckare till pekböcker och romaner för unga vuxna.

Vi når ut till många och det påverkar både läsare och vår omvärld. Därför ställer vi höga krav på oss själva att ta ansvar för vår påverkan på miljö och människor.

Vi vill gå före och visa att såväl sociala som ekologiska och ekonomiska mål kan samspela för att stärka utvecklingen mot ett mer hållbart samhälle. Vi har arbetat länge med hållbarhetsfrågor men det här är första gången vi presenterar vårt avtryck, våra mål och strategier. Vi hoppas att det ska inspirera andra men även få oss att ställa högre krav på oss själva inför kommande år.

Norstedts Förlagsgrupp är anslutna till Science Based Target, läs mer här.

Eva Gedin
vd, Norstedts förlagsgrupp

Ladda ned och läs vår hållbarhetsrapport 2020 här

Ladda ned och läs vår hållbarhetsrapport 2019 här

 

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.