Om Norstedts Förlagsgrupp Vi är Sveriges ledande förlagshus med en bred och uppmärksammad utgivning. Vi ger ut skönlitteratur, facklitteratur, barn och ungdomsböcker med både kvalitet och bredd. Förlagsgruppen består av Norstedts, Rabén & Sjögren, Massolit och B. Wahlströms.

Norstedts grundades 1823 och är Sveriges äldsta förlag. Norstedts ger ut både svensk och utländsk skönlitteratur men även sakprosa, reportage, memoarer, biografier samt fackböcker om mat, hälsa, trädgård, djur och träning.  Förlaget har givit ut närmare 30 nobelpristagare.

Rabén & Sjögren grundades 1942 och ger ut svenska och utländska bilderböcker och textböcker för små och stora barn. Förlaget ger bland annat ut Astrid Lindgren, Alfons Åberg, Mamma Mu och Harry Potter.

Massolit förlag grundades som Ica Bokförlag 1945 och ingår sedan 2017 i Norstedts Förlagsgrupp. Massolit ger ut svensk och utländsk skönlitteratur.

B. Wahlströms Bokförlag grundades 1911 av Birger Wahlström.

Norstedts Förlagsgrupp ingår sedan 2016 i Storytel-koncernen. Storytel är Sveriges ledande abonnemangstjänst för ljudböcker och e-böcker. Storytel finns även i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Holland, Polen, Ryssland och Spanien.

Norstedts Förlagsgrupps förlag och Storytel har sina lokaler på Riddarholmen, Stockholm i en byggnad som uppfördes 1882-1889.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.