Lediga tjänsterJust nu har vi inga lediga tjänster. Däremot söker vi frilansande redaktörer.

Norstedts söker fler frilansande redaktörer

Är du en erfaren frilansredaktör som är van att arbeta självständigt med bokproduktion och vill ha fler inspirerande och kreativa redaktörsuppdrag? Norstedts har en bred utgivning inom områdena skönlitteratur, sakprosa och fakta och nu behöver vi utöka vårt frilansgäng för alla utgivningslinjer.

Vi söker kunniga och noggranna redaktörer med gedigen erfarenhet av text- och språkgranskning till vår utgivning av skönlitteratur, sakprosa och fakta. Du tycker om att arbeta i nära samarbete med upphovspersoner, förläggare, översättare, formgivare, korrekturläsare och produktionsansvariga. Du är trygg med att hålla i det redaktionella arbetet av en titel enligt tidplan, från manuslämning till dess att den lämnas till tryck.

Som textboksredaktör är du projektledare för titeln och sätter dina inlagor i InDesign utifrån våra mallar och förbereder dem fram till tryckfärdigt material.

Som redaktör för illustrerade titlar är du projektledaren som håller i tidplanen och är kontaktperson mellan de aktuella upphovsmännen, förläggare, fotograf och formgivare.

Vill du vara med och skapa Norstedtsböcker tillsammans med oss?

Maila vår redaktionschef Erika Dyrander och berätta vad du kan och vill: erika.dyrander@norstedts.se

Norstedts grundades 1823 och är Sveriges äldsta förlag, med ambitionen att också vara det modernaste. Vår utgivning omfattar skönlitteratur, sakprosa och fakta och kännetecknas av kvalitet och bredd. Vår affärsidé är att förmedla berättelser, kunskaper och erfarenheter till så många läsare som möjligt, i så många former som möjligt. Det gör vi genom att välja, förädla och sälja böcker.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.