Lediga tjänsterJust nu söker vi två tjänster: en redaktör till vårt imprint Tiden och en vikarierande redaktör till Norstedts.

Tiden söker Redaktör

Var med och skapa vårt imprint Tiden!

Tiden är ett nytt imprint inom Norstedts med seriebaserad utgivning inom både skönlitteratur, sakprosa och fakta.

Som redaktör ansvarar du för att texterna håller rätt kvalitet och passar serieformatet. Du håller i den redaktionella processen från manusbearbetning och redigering till att ta fram omslag och färdigt material till produktion. Du jobbar i nära samarbete med våra upphovspersoner, förläggare och produktionsansvariga.

Vi vill att du är kreativ, nyfiken och kan hantera flera olika projekt samtidigt. Du är noggrann, självständig och flexibel. Självklart har du ett väl utvecklat sinne för språk samt god vana av textredigering. Det är ett plus om du har arbetat manusskrivande, dramaturgi, kommersiell skönlitteratur eller ljud i någon form.

Norstedts Förlagsgrupp är belägen i Norstedtshuset på Riddarholmen i centrala Stockholm. Norstedts Förlagsgrupp vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse. Ansökningshandlingar (CV och personligt brev) ska vara förlaget tillhanda via e-post senast den 4 december. Skriv i ämnesraden att det gäller ”Redaktör Tiden”. Skicka din ansökan till: ylva.arnold@norstedts.se.

Frågor om tjänsten besvaras av:

Redaktionschef Erika Dyrander, erika.dyrander@norstedts.se

Representant för Unionen är Cecilia Bolmström: cecilia.bolmstrom@rabensjogren.se

Norstedts grundades 1823 och är Sveriges äldsta förlag, med ambitionen att också vara det modernaste. Vår utgivning omfattar skönlitteratur, sakprosa och fakta och kännetecknas av kvalitet och bredd. Vår affärsidé är att förmedla berättelser, kunskaper och erfarenheter till så många läsare som möjligt, i så många former som möjligt.


Norstedts söker vik. redaktör

Vi behöver en vikarierande redaktör! Hos oss får du arbeta med en bred utgivning inom områdena skönlitteratur och sakprosa i nära samarbete med våra författare och förläggare.

Du håller i hela produktionen av en titel, från manuslämning till dess att den går till tryck. Vi vill att du har relevant utbildning och är van att redigera skönlitteratur och sakprosa. Självklart har du mycket goda kunskaper i svenska språket och kan hantera flera projekt samtidigt. Du är noggrann, självständig och flexibel samt har gedigen erfarenhet av text- och språkgranskning. Våra redaktörer sätter sina inlagor i InDesign och förbereder dem fram till tryckfärdigt material.

Hos oss får du ett stimulerande och roligt arbete med trevliga kolleger. Tjänsten är en visstidsanställning på heltid med start 6 januari 2018, till och med 29 juni 2018.
Norstedts Förlagsgrupp vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Ansökningshandlingar (CV och personligt brev) ska vara förlaget tillhanda via e-post senast den 30 november 2017. Skriv i ämnesraden att det gäller ”Vikarierande redaktör Norstedts”. Skicka din ansökan till: ylva.arnold@norstedts.se.

Frågor om tjänsten besvaras av Erika Dyrander, erika.dyrander@norstedts.se

Representant för Unionen är Olivia Demant, olivia.demant@rabensjogren.se

Norstedts grundades 1823 och är Sveriges äldsta förlag, med ambitionen att också vara det modernaste. Vår utgivning omfattar skönlitteratur, sakprosa och fakta och kännetecknas av kvalitet och bredd. Vår affärsidé är att förmedla berättelser, kunskaper och erfarenheter till så många läsare som möjligt, i så många former som möjligt. Det gör vi genom att välja, förädla och sälja böcker.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.