Lediga tjänster Just nu söker vi en förlags-/bolagsjurist.

 

Sökes: Jurist som brinner för upphovsrättsfrågor!

Vår förlags-/bolagsjurist lämnar sin tjänst efter 11 år och vi söker därför en jurist som brinner för upphovsrättsfrågor. Rollen som jurist på Norstedts Förlagsgrupp är en omväxlande och bred tjänst. Som förlagsgruppens juridiska rådgivare har du en central och viktig funktion på förlagsgruppen. Du blir involverad i upphovsrättsfrågor och förlagsavtalsförhandlingar som stöd till förlagschefer och förläggare, men bistår även bolaget med affärsjuridisk rådgivning och som juridiskt stöd vid exempelvis M&A och större avtalsförhandlingar.

Brinner du för upphovsrättsfrågor är det här rätta platsen för dig. Hos oss får du ett självständigt, stimulerande arbete med trevliga kolleger i vårt fina förlagshus på Riddarholmen! Du kommer även ha ett nära samarbete och utbyte inom koncernen med bolagsjuristerna hos vårt moderbolag och ägare Storytel AB (publ).

Dina huvudsakliga ansvarsområden innefattar att:

 • Ansvara för att utforma förlagsavtal, licensavtal och övriga avtal som påverkar förlagsutgivningen.
 • Stötta och informerar upphovspersoner i nära samarbete med förläggarna.
 • Bistå förlagsgruppen med rådgivning inför kontraktsskrivning.
 • Driva centrala avtalsförhandlingar med t ex författar- och översättarförbund.
 • Fungera som internkonsult i juridiska frågor, exempelvis gällande upphovsrätt.
 • Ansvara för hantering av samtliga tvistiga förlagsärenden, samt upphandling och kontakt med externa juridiska ombud vid tvister och domstolsprocesser.
 • Fungera som rådgivare i bolagets affärsjuridiska frågor.
 • Projekt- och arbetsleda inkråmsaffärer, förvärv eller andra projekt av engångskaraktär (ex lagändringar som organisationen behöver ställa om till).

Vi tror att den person vi söker har:

 • Juristutbildning och minst 5 års erfarenhet av upphovsrättsfrågor samt allmän affärsjuridik från bolag och/eller advokatbyrå.
 • Flerårig erfarenhet av avtalsförhandlingar och mycket god affärsmässig förståelse.
 • En bred affärsjuridisk kompetens med ett extra gott öga till upphovsrättsfrågor.
 • Lätt att bygga goda relationer, är lösningsorienterad och serviceinriktad med utpräglad samarbetsförmåga.
 • Ett stort intresse för berättelser och författare i alla dess former!

Du rapporterar till förlagsgruppens COO/Operativa chef och tillhör Norstedts Förlagsgrupps administrativa avdelning som innefattar IT, HR, juridik, ekonomi samt redovisning och royalty. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med start enligt överenskommelse. Norstedts Förlagsgrupp vill gärna ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Har du frågor om tjänsten:

Kontakta Susanne Falk på Falk Search tel:0762-82 88 89. Maila ansökningshandlingarna, CV och personligt brev, till cv@falksearch.se

Representant för Unionen är Cecilia Bolmström, cecilia.bolmstrom@rabensjogren.se

Norstedts grundades 1823 och är Sveriges äldsta förlag, med ambitionen att också vara det modernaste. Vår utgivning kännetecknas av kvalitet och bredd och totalt sett ger förlagsgruppen ut ca 500 nya titlar per år. Inom förlagsgruppen ryms varumärkena Norstedts, Tiden och Massolit för vuxen allmänlitteratur, Rabén & Sjögren för barn- och ungdomslitteratur, Norstedts Kartor samt Böckernas Klubb och Barnens Bokklubb. Norstedts Förlagsgrupp ägs sedan 1 juli 2016 av Storytel AB (publ).

 

 

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår