Lediga tjänsterJust nu har vi två lediga tjänster. Projektledare och Key Account Manager för digitala format.

Norstedts söker Projektledare

Nu söker vi ytterligare en Projektledare som planerar och samordnar Norstedts pocket, ljud e-böcker och print-on-demand hos oss på redaktionen. Du blir, tillsammans med en projektledarkollega, ansvarig för att utgivningen inom dessa format rullar smidigt, kommer i tid och håller hög kvalitet.

På Norstedts redaktion samarbetar du nära förläggare, redaktörer och produktionsansvariga. Dina externa kontakter och nätverk består av författare, översättare, formgivare och våra samarbetspartners som producerar och distribuerar i de digitala formaten. Det är bra om du har intresse för utvecklingen inom digitala format och har jobbat med produktion inom dessa tidigare. Rollen är också redaktionellt ansvarig för vår pocketutgivning, där du jobbar tätt med vår Pocketansvarig.

Det är viktigt att du är självständig, strukturerad, serviceinriktad och van att prioritera och hålla reda på många saker samtidigt. Du behöver vara administrativ, trygg och noggrann. Eftersom jobbet innebär många olika projekt ihop med många olika människor så trivs en utåtriktad och social person bäst i rollen. Tidigare erfarenhet av projekt- eller produktionsledning är ett krav. Hos oss får du många trevliga kollegor och en central plats i landskapet på Riddarholmen.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse. Norstedts vill gärna ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Ansökningshandlingar (CV och personligt brev) ska vara förlaget tillhanda via e-post senast den 29 september. Skriv i ämnesraden att det gäller ”Projektledare Norstedts”.
Skicka din ansökan till: ylva.arnold@norstedts.se.  

Frågor om tjänsten besvaras av:
Operativ förlagschef Helena Lindstedt, helena.lindstedt@norstedts.se
Representant för Unionen är John Hagström, john.hagstrom@norstedts.se

Norstedts grundades 1823 och är Sveriges äldsta förlag, med ambitionen att också vara det modernaste. Vår utgivning omfattar skönlitteratur, sakprosa och fakta och kännetecknas av kvalitet och bredd. Vår affärsidé är att förmedla berättelser, kunskaper och erfarenheter till så många läsare som möjligt, i så många former som möjligt. 


Norstedts förlagsgrupp söker Key Account Manager för digitala format

Nu söker vi en digitalt orienterad Key Account Manager för att stärka upp vårt säljgäng på Riddarholmen, där prestigelöshet och lagspel är två av de viktigaste nyckelorden. Du kommer att jobba med både Rabén & Sjögrens och Norstedts digitala utgivning, främst digitalt ljud, men även e-böcker och en del andra digitala produkter.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att:

 • Ansvara för ett antal återförsäljare, samt att nå dina digitala budget- och lönsamhetsmål.
 • Arbeta med hela förlagets sortiment, både med barn-, ungdoms, och vuxenutgivning, och presentera, informera om och sälja såväl nyheter som backlist.
 • Arbeta med att driva och utveckla en egen säljkanal för digitala ljud- och e-böcker, direkt mot slutkunden.
 • Arbeta för att hitta fler ytor och samarbeten för försäljning.
 • Arbeta aktivt med försäljningsstrategier, kampanjer, prissättningar
 • Representera Norstedts Förlagsgrupp i officiella sammanhang och olika typer av branschevent.

Vi vill att du som söker har:

 • Gedigen säljerfarenhet
 • Erfarenhet av att sälja och följa upp i digitala kanaler
 • En stor kärlek till siffror, statistik, konverteringar, prisstrategier och att följa kundresan
 • Erfarenhet av e-handel är en stor merit.
 • Högskoleutbildning eller motsvarande
 • Vana att prata inför folk
 • Förhandlingsvana
 • Förmåga att tänka strategiskt och arbeta mot långsiktiga mål
 • Goda kunskaper i Office-paketet

Utöver detta är du utåtriktad, målinriktad, stresstålig och inte rädd för att kavla upp ärmarna. Du älskar att prata inför folk och får en kick av att slutföra en affär. Försäljningsavdelningen består av 12 personer, och vi är ett kul och sammansvetsat gäng där alla hjälps åt med såväl stort som smått.

Norstedts Förlagsgrupp är belägen i Norstedtshuset på Riddarholmen i centrala Stockholm.
Norstedts Förlagsgrupp vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse. Maila din ansökan till ylva.arnold@norstedts.se senast den 15 oktober 2017. Skriv ”Key Account Manager” i ämnesraden. 

Frågor om tjänsten besvaras av:
Försäljningschef Anders Toll, anders.toll@norstedts.se
Representant för Unionen är Cecilia Bolmström mailadress: cecilia.bolmstrom@rabensjogren.se.

Norstedts grundades 1823 och är Sveriges äldsta förlag, med ambitionen att också vara det modernaste. Vår utgivning omfattar skönlitteratur, sakprosa och fakta och kännetecknas av kvalitet och bredd. Vår affärsidé är att förmedla berättelser, kunskaper och erfarenheter till så många läsare som möjligt, i så många former som möjligt. 

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.