Boken där kända kvinnor ger erfarenheter och råd till sina yngre jag

Många unga lever med svåruppnåeliga ideal och prestationskrav idag. Antologin Saker jag hade velat veta när jag var 15 (Johanna Wester & Diana Olofsson, red) har samlat 17 kända svenska röster som berättar om sina erfarenheter av att vara ung.

Läs hela

Lisbeth Salander tillbaka i höst

David Lagercrantz fortsättning på Millenniumserien släpps 7 september 2017. Idag kan förlaget avslöja titeln på boken och även det svenska omslaget. Den femte delen i serien kommer att heta Mannen som sökte sin skugga.

Läs hela

Håkan Bravinger ny litterär chef på Norstedts

Bokförlaget Norstedts har utsett Håkan Bravinger till ny litterär chef på förlaget. Bravinger är idag förläggare på Norstedts.

Läs hela

Norstedts tar över förlaget Massolit

Norstedts kommer ta över bokförlaget Massolits varumärke och utgivning. "Att samla vuxenutgivningen känns som ett naturligt steg i arbetet med att samordna Storytel och Norstedts Förlagsgrupp", säger Eva Gedin förlagschef på Norstedts.

Läs hela

Norstedts vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2016

Igår delade Måltidsakademien ut priser till vinnarna av Årets Svenska Måltidslitteratur 2016. Sju titlar från Norstedts fick utmärkelser, varav tre kammade hem första priset. Jenny Neikell fick första pris för sin bok Fermentera: ”Det känns fantastiskt roligt att ha vunnit priset! Det är ju ett väldigt fint erkännande, både för mig som författare och alla duktiga människor som har jobbat med boken.”

Läs hela

Svensk debutroman – succé i utlandet

Britta Röstlunds debutroman Vid foten av Montmartre har knappt hunnit släppas i Sverige, innan den blivit köpt av nio utländska förlag i Europa och världen, något som är exceptionellt för en debutant.

Läs hela

Salander och Blomkvist tillbaka i Millennium 5

Den 7 september 2017 utkommer den femte delen i Millenniumserien, författad av David Lagercrantz.

Läs hela

Nobelpris-tagaren Bob Dylans Memoarer och Sångtexter på svenska

Nobelpriset i Litteratur 2016 tilldelas musikpoeten Bob Dylan. Nu ger Norstedts förlag ut hans Memoarer och samlade sångtexter på nytt.

Läs hela

Daniel Sjölin är tillbaka med podden Bakom boken

Norstedts och Rabén & Sjögren får in ca 4 000 manus varje år och det talar sitt tydliga språk: intresset för att skriva är kolossalt stort runtom i landet. Därför gör vi en nylansering av podcasten Bakom boken med fokus på skrivande som hantverk, och med Daniel Sjölin som ny programledare.

Läs hela

Norstedts Förlagsgrupp i nytt avtal med Författarförbundet

Det nya avtalet mellan Norstedts Förlagsgrupp och Sveriges Författarförbund inkluderar alla bokformat, ger mindre administration och tätare royaltyutbetalningar. Avtalet har förhandlats fram under våren. 

Läs hela

Storytel köper Norstedts Förlagsgrupp i storaffär

Storytel förvärvar Sveriges äldsta förlagsgrupp, Norstedts Förlagsgrupp, för en total köpeskilling på 152 miljoner kronor. Säljare är Kooperativa Förbundet, KF.

Läs hela

50 klassiker blir digitala i sommar

Nu ger Norstedts ut 50 översatta titlar i sin klassikerutgivning. Böckerna kan köpas både som e-bok och som häftad bok och satsningen ingår i ett större digitaliseringsprojekt.

Läs hela

Norstedts Förlagsgrupp vänder storförlust till mångmiljonvinst

Norstedts Förlagsgrupp (Norstedts och Rabén & Sjögren) har vänt från förlust på -32 miljoner kronor (2014) till en vinst på +37 Mkr (2015). Det är en resultatförbättring på nästan 70 miljoner kronor. Intäkterna för förlagsgruppen ökade med 10% till 435 Mkr (395 Mkr). – Det är så långt vi kunnat kolla den mest dramatiska vändningen som ett svenskt bokförlag gjort, säger Otto Sjöberg, VD på Norstedts Förlagsgrupp.

Läs hela

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår