Så nära livet man kan komma

Författare

James Wood

Översättare

Staffan Söderblom

Så nära livet man kan komma

2016-10-05

Svenska

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Författare

Publiceringsdatum

2016-10-05

Översättare

Staffan Söderblom

Formgivare omslag

Lukas Möllersten

Kategori

Essäer

Bokinformation

Språk

Svenska

Originaltitel

The Nearest Thing to Life

Originalspråk

Engelska

Format

Inbunden, E-bok

Produktdetaljer

ISBN

9789113075747

Böcker av författaren

Om boken

Den redan legendariske litteraturkritikern James Wood tar oss med på en vindlande läsning av Homeros och Beatrix Potter, av Bibeln och John Le Carré. Vad är det som får en roman att fungera? Hur kan karaktärer kännas så verkliga? Hur realistisk är egentligen realism? Varför blir vi så ofta besvikna på slutet?

"Wood har skrivit en bok som alla som är intresserade av skönlitteratur borde läsa, som gör litteraturkritiken till en självklar del av litteraturen och litteraturen till en självklar del av livet." Daniel Sandström, Sydsvenskan

Läs mer

James Wood

Konsten att berätta

Om boken

Vad är det med skönlitteraturen som gör att den kan komma så nära känslan av det självupplevda? Hur kan något påhittat kännas så verkligt? Vilken är fiktionens gåta?

James Wood har i över tio år varit USA:s ledande kritiker av skönlitteratur. Hans sätt att sätta in romaner i ett sammanhang har gjort hans recensioner och essäer till omistlig läsning i de viktigaste litterära sammanhangen. Det var till exempel hans recension av Knausgårds Min kamp som satte igång intresset för romanen i hela den anglosaxiska världen. Samma sak med hans ingående läsningar av italienskan Elena Ferrante och ungraren László Krasznahorkai.

Så nära livet man kan komma är James Woods högst personliga resa in i några av världslitteraturens mest intressanta romaner. En resa som leder vidare till hans egen uppväxt i ett enkelt hem på den engelska landsbygden och om hur han en dag bestämde sig för att byta kontinent och försöka ta sig fram i uppväxtens absoluta motpol, New York.

Läs mer

Så nära livet man kan komma

James Wood

Så nära livet man kan komma

Nyheter

23 april 2018

”Romanförfattarna borde tacka Flaubert ungefär som poeterna tackar våren”

Nyheter