Du måste komma ensam

Författare

Souad Mekhennet

Översättare

Nik Ruth Persson

Du måste komma ensam

2018-10-02

Svenska

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Författare

Publiceringsdatum

2018-10-02

Översättare

Nik Ruth Persson

Formgivare omslag

Sara R Acedo

Kategori

Reportage

Bokinformation

Språk

Svenska

Originaltitel

I Was Told to Come Alone

Originalspråk

Engelska

Format

Inbunden, E-bok

Produktdetaljer

ISBN

9789113089041

Böcker av författaren

Om boken

"Du måste komma ensam, sa de. Jag fick inte ha några id-handlingar och skulle lämna mobilen, diktafonen, klockan och handväskan på mitt hotell ..."

I hela sitt yrkesliv har Washington Post-reportern Souad Mekhennet behövt förhålla sig till sin muslimska bakgrund och det faktum att hon är född och uppvuxen mitt i Europa. Som journalist har hon försökt skildra de skilda perspektiven i kampen för och emot radikal jihadism. Hon har fått intervjua militanta islamister, inte för att de håller med henne, utan för att de anser att hon ger en rättvisande bild av dem. Men hon berättar också med stor inlevelse om hur deras offer drabbas.

I denna självbiografiska reportagebok skriver hon om möten och händelser hon varit med om, rör sig mellan Tyskland och Libanon, Irak och London, Pakistan och Paris, träffar talibaner, al-Qaidafolk och personer från ISIS ledning. Hon berättar om hur hon avslöjade "Jihadi Johns" rätta identitet, fick kontakt med släktingar till Bataclanterroristerna och om hur hennes egen släkt drabbats av sådana vanvettsdåd.

Läs mer

Souad Mekhennet

Du måste komma ensam