Omslagsbild: Där vägarna möts

Översättare: Ann-Christine Relander
Utgivningsdatum: 2016-01-11
Recensionsdatum: 2016-01-25
ISBN: 978-91-1-306435-2

Där vägarna möts

I början av 1900-talet slår den nyutexaminerade barnmorskan Maria sig ner i en by i nordöstra Finland tillsammans med sin lilla dotter. I fattiga hem hjälper hon byns kvinnor genom födslovåndorna och önskar dem ett bättre liv än vad hon själv egentligen tror på. Och trots att byborna tycker Maria tar sig större frihet än vad som är passande för en kvinna rår ingen på den egensinniga barnmorskan.

Lahja vill inte leva sin mors liv. Istället gifter hon sig med Onni, en stilig karl som varken super eller slår.  Ändå hoppas Lahja på mer av honom än han någonsin kan ge henne. Och när Onni drar ut i krig växer avståndet mellan dem. För Onni bär på en hemlighet som vilar tungt över familjen.

Så en dag 1996, nästan hundra år efter att barnmorskan kom till byn, städar Kaarina, Lahjas svärdotter, vinden och finner det som har tigits ihjäl under alla år. 

Där vägarna möts är en gripande släktkrönika som skildrar Finlands 1900-talshistoria genom tre generationer starka kvinnor.

Mer om författaren
199 kr Bok - Inbunden
Utgiven: januari 2016
69 kr Bok - Pocket
Utgiven: februari 2017
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: januari 2016
"Redan från de första raderna fängslas jag av denna skickligt berättade historia om denna familj och dessa pregnant utmejslade och mycket olika individer."
www.sydsvenskan.se
"Vem hade kunnat ana att en finsk debutant, en 300-sidig finsk släktkrönika skulle hålla en vaken och göra februari så mycket bättre, rentav gastkramande." /Lundströms Bokradio
"Välkomponerad finsk släktkrönika om starka kvinnor och mörka hemligheter" /DN
"Stark debut om Finlands 1900-talshistoria" /Norrbottens-Kuriren "Där vägarna möts är en originell och stark debut som förtjänar att få många läsare även i Sverige." Sven Nyberg

Tommi Kinnunen är född 1973 i nordöstra Finland och bor för närvarande i Åbo. Där vägarna möts är hans kritikerrosade debutroman. Boken blev en stor försäljningsframgång i hemlandet och har översatts till flera språk.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.