Omslagsbild: Kläderna

Utgivningsdatum: 2017-08-10
Recensionsdatum: 2017-08-28
ISBN: 978-91-1-308053-6

Kläderna

Noveller

"The bad guy in the black hat, det är ju jag!" utbrister den hårt prövade Malin när hon bara måste ha en svart Stetsonhatt. Och Katja i "Nyanser av Djuret" ryser av minnena, när hon återfinner sin bortglömda vinfläckiga tunika. Medan Martin i "Allure" för allt i världen inte vill att hans mamma ska ta fram sin gulnade gamla brudklänning. Eldslukande Colins läderjacka i "Den jävla bitchen" är ett av stegen på väg till total karisma - eller? Och åttiåriga Ako i "Ömsa skinn" tänker att människokroppen också är ett slags kläder, till syvende och sist.

Berättelserna i Kläderna handlar om identitet, relationer, masker och de lyckliga eller olyckliga stunder när maskerna faller och vår sårbarhet och längtan skiner igenom. Och i alla novellerna figurerar förstås - klädesplagg.

Inger Edelfeldt återkommer här till novellgenren, en efterlängtad come back för alla som har upplevt hennes flerfaldigt prisbelönta novellkonst.

Mer om författaren
199 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2017
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: augusti 2017
”Prickar skickligt in bilderna som vi tror speglar oss själva.” Malin Krutmeijer
Aftonbladet
”Det är ett imponerande författarskap, och det är rent lustfyllt att läsa en så bra bok som novellsamlingen ”Kläderna”.” Lennart Bromander
Arbetarbladet
”Novellgenren och Inger Edelfeldt passar mycket bra tillsammans. Inom det korta formatet hinner hon bygga upp en stämning, presentera ett problem, ge detta ett avslut i en konkret situation - ofta med en liten snärt.”
Borås Tidning
”En serie underfundiga berättelser om klass, relationer och vilka roller vi ger oss själva.” Margaretha Levin Blekastad
Nerikes Allehanda

NYHETER

Den jävla bitchen av Inger Edelfeldt

Vi bjuder på en av berättelserna ur författarens nya novellsamling Kläderna.

Foto: Moona Björklund
Se fler nyheter

Inger Edelfeldt, född 1956 och även verksam som konstnär, har sedan debuten med Duktig pojke (1977) givit ut en lång rad romaner, novellsamlingar, ungdomsböcker, seriealbum och lyrik. Hon har vunnit en stor publik och flera litterära priser med böcker som Den täta elden, Kamalas bok, Den förunderliga kameleonten och Det hemliga namnet.

Senast gav hon ut de samlade novellerna under just namnet Novellerna (2019). Hon tilldelades Hela Stockholm läser 2016 för Det hemliga namnet

Priser och utmärkelser:

Deutscher Jugendliteraturpreis 1987
Svenska Dagbladets litteraturpris 1991
Nils Holgersson-plaketten 1995
Karl Vennbergs pris 1996
Ivar Lo Johansson personliga pris 1997

 

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.