Omslagsbild: Kläderna

Utgivningsdatum: 2017-08-10
Recensionsdatum: 2017-08-28
ISBN: 978-91-1-308053-6

Kläderna

Noveller

"The bad guy in the black hat, det är ju jag!" utbrister den hårt prövade Malin när hon bara måste ha en svart Stetsonhatt. Och Katja i "Nyanser av Djuret" ryser av minnena, när hon återfinner sin bortglömda vinfläckiga tunika. Medan Martin i "Allure" för allt i världen inte vill att hans mamma ska ta fram sin gulnade gamla brudklänning. Eldslukande Colins läderjacka i "Den jävla bitchen" är ett av stegen på väg till total karisma - eller? Och åttiåriga Ako i "Ömsa skinn" tänker att människokroppen också är ett slags kläder, till syvende och sist.

Berättelserna i Kläderna handlar om identitet, relationer, masker och de lyckliga eller olyckliga stunder när maskerna faller och vår sårbarhet och längtan skiner igenom. Och i alla novellerna figurerar förstås - klädesplagg.

Inger Edelfeldt återkommer här till novellgenren, en efterlängtad come back för alla som har upplevt hennes flerfaldigt prisbelönta novellkonst.

Mer om författaren
199 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2017
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: augusti 2017
”Prickar skickligt in bilderna som vi tror speglar oss själva.” Malin Krutmeijer
Aftonbladet
”Det är ett imponerande författarskap, och det är rent lustfyllt att läsa en så bra bok som novellsamlingen ”Kläderna”.” Lennart Bromander
Arbetarbladet
”Novellgenren och Inger Edelfeldt passar mycket bra tillsammans. Inom det korta formatet hinner hon bygga upp en stämning, presentera ett problem, ge detta ett avslut i en konkret situation - ofta med en liten snärt.”
Borås Tidning
”En serie underfundiga berättelser om klass, relationer och vilka roller vi ger oss själva.” Margaretha Levin Blekastad
Nerikes Allehanda

NYHETER

Den jävla bitchen av Inger Edelfeldt

Vi bjuder på en av berättelserna ur författarens nya novellsamling Kläderna.

Foto: Moona Björklund
Se fler nyheter

Inger Edelfeldt är född 1956, debuterade 1977 och har sedan dess varit verksam i flera genrer (bland romanerna kan nämnas debutboken Duktig pojke, klassikern Kamalas bok och den Augustprisnominerade Det hemliga namnet). Som novellist har hon gett ut fyra samlingar: I fiskens mage (1984), Rit (som fick Svenska Dagbladets litteraturpris 1991), Den förunderliga kameleonten (1995, belönad med bl.a. Ivar Lo-Johanssons personliga pris 1997) och Riktig kärlek (2001).

Inger Edelfeldt är också verksam som bildkonstnär.

Priser och utmärkelser:

Deutscher Jugendliteraturpreis 1987
Svenska Dagbladets litteraturpris 1991
Nils Holgersson-plaketten 1995
Karl Vennbergs pris 1996
Ivar Lo Johansson personliga pris 1997

 

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.