Omslagsbild: Kvinnor och Makt

Översättare: Annika H Löfvendahl
Översättare: Annika Hultman Löfvendahl
Utgivningsdatum: 2018-02-22
Recensionsdatum: 2018-03-07
ISBN: 978-91-1-308694-1

Kvinnor och Makt

Ett manifest

Med kvickhet och briljans återkommer Mary Beard, professor i antikens historia och Storbritanniens mest kända forskare i klassiska studier, till genusfrågorna och beskriver på vilket sätt kraftfulla kvinnor har behandlats genom historien. Med exempel som spänner från den antika världen till dagens samhälle utforskar hon kvinnohatets kulturella bakgrund, reflekterar över kvinnors möjligheter att göra sin röst hörd i offentligheten, belyser vår kulturs tankar om relationen mellan kvinnor och makt, och visar hur ett fåtal starka kvinnor motsätter sig att pressas in i ett maskulint mönster.

Utifrån sina personliga erfarenheter av sexism och könskodad aggressivitet på nätet ställer Mary Beard frågan: Om kvinnorna inte befinner sig helt innanför maktens strukturer, då är det väl makten vi behöver omdefiniera snarare än kvinnorna?

Mer om författaren
179 kr Bok - Inbunden
Utgiven: februari 2018
69 kr Bok - Pocket
Utgiven: februari 2019
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: februari 2018
141 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Lo Kauppi
Utgiven: mars 2018

NYHETER

2000-talets första stora kvinnliga manifest?

I kölvattnet av höstens metoo-uppror kommer historieforskaren Mary Beards bok Kvinnor och makt – en diagnos av den västerländska kulturens maktstrukturer.

Foto: Caterina Turroni
Se fler nyheter

Mary Beard är professor i antikens historia vid Newnham College i Cambridge och redaktör för den klassiska litteraturen på Times Literary Supplement. Hon har internationellt renommé som forskare och är medlem av British Academy och American Academy of Arts and Sciences. Bland hennes tidigare böcker kan nämnas SPQR. Historien om det antika Rom, den prisbelönta och bästsäljande Pompeji. Livet i en romersk stad, The Roman Triumph, Parthenon. Tempel, katedral, moské, ruin, ikon en besynnerlig historia och Confronting the Classics. Hennes blogg har samlats i böckerna It s a Don's Life och All in a Don's Day.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.