Syndoffer

Författare

Jeanette Bergenstav

Syndoffer

Svenska

2021-11-26

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Hållbarhet

Kategori

Kriminalromaner

Författare

Recensionsdag

2021-12-13

Publiceringsdatum

2021-11-26

Formgivare omslag

Anders Timrén

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Serie

Jennifer Sundin

Läsordning

1

Format

Pocket, E-bok, Ljudbok, Inbunden

Produktion

Papper

LABB Holmen Book Cream

Miljömärkning

Ja

CE-märkning

Nej

Tryckeri/Producent

Livonia Print Ltd

Produktdetaljer

ISBN

9789113117003

Antal Sidor

450

Vikt (kg)

0.568

Ryggbredd (mm)

35

Höjd (mm)

217

Bredd (mm)

145

Klimatpåverkan

406g CO2e
Papper
ca 201 g

Vi beräknar på mängden papper som köpts in till respektive tryckeri, på papprets kvalitet och på pappersbrukets utsläpp. Vi utgår från pappersbrukens utsläppsberäkningar och kompletterar vid behov med utsläpp från skogsbruk, transporter och elförbrukning.

Tryck
ca 32 g

Vi beräknar på tryckeriernas åtgång av el, fjärrvärme, olja och naturgas per ton tryckta böcker. Utsläppen inkluderar inte förbrukningsmaterial, förpackningsmaterial eller tryckeriernas overhead.

Transport
ca 173 g

Vi beräknar på sträckan mellan pappersbruk och tryckeri, samt mellan tryckeri och vårt lager. Vi använder både vägfrakt och sjöfrakt. För vägfrakt baseras beräkningen på en genomsnittlig lastbil med dieselmotor. För sjöfrakt baseras beräkningen på fartyg vid långväga frakt (container) och frakt över Östersjön (lastbilstransporter).

Vi vill bidra till ökad förståelse för en boks livscykel. Därför beräknar vi årligen våra böckers klimatavtryck. Här visar vi utsläppen för just den här boken. Med hjälp av kunskap om tryckeri, tryckort och vikt kan vi berätta om utsläppen som boken skapar. Vi gör beräkningen baserat på ett genomsnittligt utsläpp för tryckeriets transporter, energiförbrukning och val av papper. Hur illa är det? En liter mjölk släpper ut 1 kg, en hamburgare 2 kg och ett par Nikeskor 7,3 kg. En bok släpper alltså ut i genomsnitt mindre – och räcker längre. Men vi är inte nöjda: vi arbetar hela tiden för att minska bokens klimatpåverkan.

Läs mer om hållbarhet

Böcker av författaren

Om boken

Längst ut i Bohusläns havsband samlas en grupp främlingar för att förändra sina liv. Den karismatiska retreatledaren utlovar rening från skam och skuld. Men till vilket pris? När tillvaron på den karga ön tar en mardrömslik vändning är det omöjligt att veta vem som är vän och vem som är fiende.
I en annan del av skärgården kämpar journalisten Jennifer Sundin mot sina egna demoner. När en ung kvinna hittas död i vattnet dras hon in i fallet. Kvinnans förflutna visar sig innehålla både våld och mörka hemligheter.Efter att en man lämnats att dö, fastsurrad på grunt vatten med skärsår över hela kroppen, slår sig Jennifer samman med fotografen Petter och polisen Strömberg. De inser att de jagar en mördare med smak för det grymma och spektakulära – alltid med en koppling till havet.Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

Läs mer

Jeanette Bergenstav

Havsgrav

Om boken

En ung man hittas naken mitt på vägen i vinternatten. Han är död.
Chocken i den lugna Göteborgsförorten är stor och journalisten Jennifer Sundin får i uppgift att rapportera. Hon gräver i den dödes förflutna och skräms av det meningslösa våld som breder ut sig bland unga.När en kvinna försvinner efter en utekväll dras Jennifer in i fallet och hamnar oväntat i dramats absoluta mitt. Samarbetet med polisen blir komplicerat och spåren leder i flera riktningar. Någon ljuger, men vem?Samtidigt försöker Jennifer få ihop sitt nya varannan vecka-liv och hantera den oro som sakta växer. Det blir svårare än någonsin när fallen hon skriver om tränger sig hela vägen in i hennes hem. Klockan tickar och insatsen är hög – liv eller död.Nattrov är en tät, välskriven deckare om den orädda frilansjournalisten Jennifer Sundin. Det är den fristående uppföljaren till Syndoffer, som utsågs till en av årets bästa debuter och fick ett strålande mottagande av både läsare och recensenter.

Läs mer

Nattrov

Jeanette Bergenstav

Nattrov

Om boken

Ingen har hört något. Ingen har sett något. Ändå har två personer blivit brutalt mördade i Torshammarskolans nyrenoverade bildsal. Utsänd av lokaltidningen råkar frilansjournalisten Jennifer Sundin kliva rakt in på brottsplatsen. Innan hon larmar tar hon närgångna bilder av de sargade kropparna.

Snart inträffar ytterligare ett mord i ett stillsamt radhusområde i närheten. Finns det ett samband? Handlar det om ett våldsamt svartsjukedrama eller uppgörelser i den undre världen?

Fallen väcker den gamla kriminalreportern inom Jennifer. De innebär också en chans att tjäna snabba pengar och att slippa tänka på sitt havererade privatliv. Hon är nyligen stelopererad och äter mer smärtstillande än hon borde. Hennes man har träffat en annan och lagt beslag på huset. Jennifer tvingas fly till sin pappas gamla båt vid Drömmarnas kaj, i Göteborg. Medan hon blir allt djupare indragen i mordgåtan kämpar hon för att vinna tillbaka sitt hem och sin älskade dotter.

Syndoffer är den första delen i spänningsserien om Jennifer Sundin.

Läs mer

Syndoffer

Jeanette Bergenstav

Syndoffer

Nyheter

Foto: Patrik Bergenstav

27 mars 2024

Psykologiskt djup och nagelbitarspänning på västkusten

IntervjuerNyheter