Omslagsbild: Trion

Utgivningsdatum: 2021-07-23
Recensionsdatum: 2021-08-16
Mediekontakt: Katarina Lindell
ISBN: 978-91-1-311412-5

Trion

"Himlen var djupblå. Fortfarande ljust. Jag skulle minnas den där cykelturen, jag insåg det så fort August började trampa. Jag skulle glömma arbetspasset, den knappt färdigkokta pastan, kanske till och med det röda märket på Thoras axel, men jag skulle inte glömma: Augusts mjuka bomullsskjorta mellan mina fingrar, lukten av tvättmedel och cigarettrök, kvällssolen som flätade sig genom Thoras utsläppta hår."

Thora, Hugo och August - tre vänner i tjugoårsåldern som tillbringar all tid tillsammans: hänger på caféer, cyklar till Djurgården om sommarnätterna, möter våren i Paris. Men under ytan rör sig starka känslor och funderingar om identitet, klass och kärlek.

Thora kommer från gamla pengar och är uppvuxen i en tjusig våning i exklusiva Lärkstaden. Hon och konstnären August har länge varit nära, ibland älskare. Hugo har en helt annan bakgrund, och möter Thora och August när han blir inneboende hos hennes föräldrar. Han både fascineras och förfasas över deras privilegierade värld.

Den sköra balansen mellan dem riskerar hela tiden att förstöras.

Trion är en mogen och löftesrik debut som på pricken fångar den bitterljuva känslan av att vara ung, när man har hela livet framför sig, och precis allt är på största allvar.
Mer om författaren
199 kr Bok - Inbunden
Utgiven: juli 2021
141 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: juli 2021
141 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Ella Schartner
Utgiven: augusti 2021

NYHETER

På promenad med: Johanna Hedman

Debutromanen Trion är redan ett av årets mest uppmärksammade boksläpp. Vi träffar Johanna Hedman för ett samtal om vänskapsrelationer och hur åren mellan ungdom och vuxen formar ens person.

Foto: Elvira Glänte

Sensationellt internationellt intresse för Johanna Hedmans debut

Romanen Trion, som kommer på svenska i sommar, har hittills sålts till sju språk – för rekordsummor.

Foto: Elvira Glänte
Se fler nyheter

Johanna Hedman är född 1993 och kommer från Stockholm. Hon har en masterexamen i freds- och konfliktstudier från Uppsala universitet och kandidatexamen i litteraturvetenskap och internationella relationer. Hon har studerat på Stockholms universitet, New York University och Försvarshögskolan och praktiserat i säkerhetspolitiska gruppen på svenska FN-representationen i New York. Hon har också studerat franska i Paris och jobbat på människorättsorganisationer i Sverige och i Indien.
 

Trion är hennes debut.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.