Fotograf: Sara Mac Key

Aktuell med: Att snara en fågel Hemsida: www.ingelastrandberg.se/

Ingela Strandberg, född 1944, har gett ut en rad böcker sedan debuten för 40 år sedan, huvudsakligen poesi. Hennes dikter rör sig i det egna landskapet i Grimeton i Halland där hon också är född och uppvuxen. Hennes senaste diktsamling Den stora tystnaden vid Sirius nos utkom 2014.

Utöver författandet arbetar Ingela Strandberg också mycket med musik och  2000 släpptes hennes CD Låt dom aldrig ta dig. Ingela Strandberg har även skrivit ett drama, TV-pjäsen Blank päls och starka tassar och utkommit med en diktsamling i Frankrike, Le Royaume des bois d`élans.

Priser och utmärkelser:

Bellmanpriset, 2014
Doblougska priset av Svenska Akademien 2009
Dan Andersson-priset, 1986
Hallands Nyheters kulturpris

Läs mer Dölj
Vid oro skog
"Hennes lyrik är oupphörligt fascinerande" /SvD
Vid oro skog
"Genom dikterna som spänner från 1984 till 2014 framstår valet av ett liv nära naturen inte som något lättvindigt eller ekotrendigt utan djupt radikalt." /DN "… är det intressant att se hur naturen skiftar hamn i författarskapet. Först som sist är den en god kraft i hennes poesi. Så kan också boktiteln tolkas, som ett slags läkande. Vid oro: gå till skog. Men där finns också alternativa betydelser som kan vara lika giltiga. En oro som är vid som skogen själv. Genom dikterna som spänner från 1984 till 2014 framstår valet av ett liv nära naturen inte som något lättvindigt eller ekotrendigt utan djupt radikalt."
Vid oro skog
"Du blir både omtumlad och lycklig om du slår följe med henne i det generösa dikturval som nu ges ut." /Värnamo Nyheter
Vid oro skog
"Jag tycker mycket om hur Strandberg, som den skickliga poet hon är, tecknar det mycket handfasta tillsammans med det fantastiska." /Hallands Nyheter "Jag spanar efter teman, spanar efter döden. Redan på första sidan dyker både en svart klänning och bödeln upp. Hos Kristina Lugn kommer döden ibland i långa snygga stövlar, hos Ingela Strandberg på en moped."

NYHETER

Ingela Strandberg tilldelas Werner Aspenströmpriset 2017

”Hon är föränderlighetens poet – få har som hon skrivit om den inre oro vars ständiga flyktsignaler fyller gårdsplanen med vägskäl”, lyder motiveringen.

Foto: Sara Mac Key

Fyra av fem nominerade till Årets författare i väst 2016 ges ut av Norstedts

Vi är mycket stolta att kunna berätta att hela fyra av fem nominerade till Årets författare i väst ges ut av Norstedts. Ett stort grattis till Sara Hallström, Eija Hetekivi Olsson, Ulf Karl Olov Nilsson och Ingela Strandberg!

Trinidad Carrillo, Jerker Andersson, Helge Hansen och Sara Mac Key
206 kr Bok - Inbunden
Utgiven: januari 2016
159 kr Bok - Danskt band
Utgiven: januari 2014
196 kr Bok - Häftad
Utgiven: mars 2011
137 kr Bok - Häftad
Utgiven: mars 2011
50 kr Nedladdningsbar bok - E-bok
Utgiven: mars 2011
50 kr Nedladdningsbar bok - E-bok
Utgiven: augusti 2008

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.