Trinidad Carrillo

Sara Hallström är Årets författare i väst

Hon tar emot prissumman på 20 000 kronor vid utdelningen den 18 januari.
tisdag 03 januari 2017

Priset för Årets författare i väst går i år till Sara Hallström, som senast gav ut diktsamlingen Jag vill att mina barn ska tillhöra 2015. Sara Hallström är född 1979 och är bosatt i Göteborg. Hon debuterade 2004 med lyriksamlingen Vi måste ha protein. Vid sidan av sitt skrivande arbetar Sara som kulturprojektledare, leder skrivarkurser på folkhögskolor och kulturhus, är verksam som pedagog på Göteborgs Konsthall och medlem i Ord och Bilds redaktion.

Priset Årets författare ska gå till "en i Västsverige verksam författare som under det gånga året (1 oktober-30 september) givit ut ett skönlitterärt verk av särskilt hög kvalitet."

Juryns motivering lyder:

"För en lågmäld och poetisk berättelse om vardag och kropp i omsorgens vårdande rum. Med ömsint och tydlig röst och bilder som dröjer sig kvar ställer dikterna viktiga frågor om närhet, avstånd och relationer."

Sara Hallström kommer att ta emot priset Årets författare och 20 000 kronor onsdag 18 januari vid Författarcentrum Väst invigning av litteraturåret 2017.

Jury för priset Årets författare 2016 har varit Elin Boardy (ordförande FCV), Christina Engdegård (Västsvenska Författarsällskapet) och Malin Andersson (Göteborgs stadsbibliotek). Övriga nominerade till Årets författare var Eija Hetekivi Olsson, Kennet Klemets, Ulf Karl Olov Nilsson och Ingela Strandberg.

172 kr Bok - Danskt band
Utgiven: september 2015

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.