Rickard L. Eriksson

”Trappan är min favoritplats i alla lägen”

Hannu Sarenström visar smultronställen från sin egen trädgård. 

måndag 27 mars 2017

Hannu Sarenström har ända sedan sin första bok Rimfrost och trädgårdsdrömmar från 1997 varit ett uppmärksammat och omtyckt namn i trädgårdssammanhang. Själv bor han på Kinnekulle i Västergötland, där han har skapat en trädgård med en enastående växtsamling.

Hannus nya bok Trädgårdslycka är fylld av trädgårdsfunderingar och charmiga mellanspel om trädgårdens vardag, drömmar och misslyckanden. Den innehåller drömmar men också konkreta tips som man lätt kan ta till sig i sitt eget trädgårdsskapande. Växtförslag och växtföljder som ger långblommande rabatter. Gångar, terrasser, möbler och stilfulla arrangemang som inspirerar.

Vi bad honom berätta om sina favoritplatser i sin trädgård.

Foto: Hannu Sarenström

”Trappan är min favoritplats i alla lägen, omgiven av säsongens blomning dricker jag mitt frukostkaffe på den och kvällsvinet med om det skulle vara varmt nog. Jag vill att min trappa ska kännas välkomnande och det är också det första jag ser när jag öppnar grinden och kommer hem.”


”Lunden som ger mig vårens vackraste blomning redan i maj, tusentals små blommor ger ett vackert skimmer i skuggan. Dessutom är skuggan en av trädgårdens mer lättodlade platser.”


”Eftersom jag tycker om mat är givetvis örter nödvändigt i min trädgård, jag har ingen örtagård men väldoftande timjan och salvia växer längs mina trädgårdsgångar.”


”Rabatterna kring min trappa står i blom från tidig vår till sen höst och runt midsommar blommar det ljuvligt, visserligen är det enkla vanliga växter men underbart ändå.”


”Min tomt är stor och då behövs det stora grepp och salen av björkar är en ljuvlig plats att hänga på, det är en stillsam plats med mycket grönska i stället för blomning och detta ger ett fint avslut till min trädgård.”   

249 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2017

NYHETER

More

We use cookies to give you the best experience on the site. By continuing, you agree that we use cookies. Ok

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.