Khim Efraimsson

Norstedts topplista

Johannes Anyurus senaste roman toppar listan vecka 13.

måndag 27 mars 2017

Norstedts topplista uppdateras varje måndag och listar de fem hetaste, nyutkomna böckerna just nu. Här är veckans fem titlar, förra veckans placering inom parentes.

1. (2) Johannes Anyuru – De kommer att drunkna i sina mödrars tårar

Johannes Anyurus nya roman handlar om hopp och hopplöshet i dagens Europa, om vänskap och svek, och om terrorns och fascismens teater. ”Anyurus förtrollningsförmåga överträffar George Orwells”, skriver Expressen Kulturs Per Wirtén.


2. (1) Agnes Lidbeck – Finna sig

Agnes Lidbecks kritikerhyllade debut Finna sig är en resonerande undersökning av ständigt omdebatterade kvinnoroller. Expressens Jens Liljestrand skriver att boken är ”en skildring av en modern kvinnas liv som tjänare åt patriarkatet – åt pojken, mannen, gubben. I den hårt stiliserade gestaltningen är Annas enda mål att vara, för att tala med Sonja Åkesson, vit mans slav.”


3. (3) Annah Björk och Mattias Beijmo – Båt 370: Döden på Medelhavet

Denna personliga resa mot sanningen om vad som hände Båt 370, som gick under i vågorna på Egeiska havet, skildrar ett massmord med politiska förtecken. Båt 370: Döden på Medelhavet är ett skrämmande reportage inifrån Turkiet om vad som hände på havet, om svek och medmänsklighetens gränser. Läs mer om boken här.


4. (4) Anna Jansson – Det du inte vet         

Anna Jansson bjuder på både aktualitet, stegrande spänning och lite romantik i Det du inte vet – den nya kriminalromanen om Maria Wern. "Ett verkligt stycke Sverige i form av en deckare, och bland det bästa Jansson har skrivit", skriver Femina.


5. (ny) Hannu Sarenström – Trädgårdslycka

Välkommen in till en skön läsning fylld av trädgårdsfunderingar och charmiga mellanspel om trädgårdens vardag, drömmar och misslyckanden!

209 kr Bok - Inbunden
Utgiven: februari 2017
199 kr Bok - Inbunden
Utgiven: februari 2017
215 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2017

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.