Foto: Göran Segeholm

Kända kvinnor om sina yngre jag

Antologin Saker jag hade velat veta när jag var 15 blir podd.

fredag 31 mars 2017

Diana Olofsson och Johanna Wester släppte tidigare i vår antologin Saker jag hade velat veta när jag var 15, där kända svenska skribenter och kulturpersonligheter skriver till sina 15-åriga jag. Nu har de lanserat en intervjupodcast baserad på boken.

Podden När jag var 15 innehåller möten med en rad kända svenska kvinnor och deras minnen och erfarenheter från tonårstiden och livet i stort.

– Osunda ideal och prestationskrav orsakar stress för många unga kvinnor idag. Men det finns alternativ till en ofta ensidig kvinnobild. Det ville vi visa genom att låta kvinnor med skilda bakgrunder och perspektiv berätta öppenhjärtigt om sina liv, säger redaktörerna till Baaam där podden finns.

I boken medverkar 17 kända svenska personer, bland andra Ebba Witt-Brattström, Alexandra Pascalidou, Mia Skäringer, Seinabo Sey, Mikaela Laurén och Seher Yilmaz.

Och flera av de medverkande skribenterna kommer att dyka upp i podden. Premiäravsnittet gästas av artisten Sabina Ddumba, högaktuell som ny deltagare i nästa säsong av Så mycket bättre. Hon pratar bland annat om hur det var att växa upp som svart kvinna i Sverige.

– Den snygga tjejen var den med det långa, raka håret. Det var aldrig the girl with the kinky hair och den lilla tofsen. Jag är så trött på det här skönhetsidealet – vem bestämde att när jag var mindre söt än någon annan när jag var liten?

Hör första avsnittet här!

229 kr Bok - Flexband
Utgiven: februari 2017

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.