Välkommen till Hemmet

Se kortfilmen baserad på skräckmästaren Mats Strandbergs pinfärska bok – om du vågar!

torsdag 11 maj 2017

Mats Strandbergs nya skräckroman Hemmet utspelar sig på ett demensboende. Berättelsen handlar om Joel som är tillbaka i småstaden där han växte upp. Han har tvingats bli förälder till sin mamma Monika, som nu ska flytta in på demensboendet Tallskuggan. Där jobbar Joels barndomsvän Nina, som han inte träffat sedan de båda var tonåringar. Snart efter att Monika flyttat in blir hon sämre. Hennes utbrott blir alltmer våldsamma och hon tycks veta saker som hon inte borde känna till. Det är som om något okänt tagit över henne.

För lanseringen av boken, som finns ute nu, har Mats Strandberg tillsammans med regissören Mattias J Skoglund (som tidigare gjort bland annat De dödas röster för P3) och producenten Siri Hjorton Wagner gjort en kortfilm baserad på boken.

– Det här är en scen ur Hemmetvärlden. Jag och Mats bollade och kom tillsammans fram till idén. Vi ville göra något med en bikaraktär i boken och arbeta med att skapa en stämning, berättar Mattias för oss.

Huvudrollen i filmen spelas av Sara Linderholm, känd på YouTube under profilen SaraSongbird. Hon blev eld och lågor när hon fick frågan att spela rollen som Johanna i kortfilmen Hemmet:

– Jag följer ju Mats på sociala medier så när han började teasa för en ny bok med skräcktema så blev jag överlycklig. Jag älskar Mats böcker och när jag fick frågan om att medverka i kortfilmen... Ja, du kan ju tänka dig!

Berätta om din karaktär, vem är hon?

– Jag får uppfattningen att hon och jag är rätt så lika. Som jag förstått vill hon helst inte sätta sin fot på en arbetsplats som det pågår lite övernaturliga saker på, precis som jag. Jag hade aldrig velat jobba på en sådan plats, haha!

– Hon är nog rätt smart också, en som inte är den typiska personen i en skräckfilm som struntar i läskiga ljud när man som tittare sitter och uppmanar karaktären att ”GÅ DÄRIFRÅN”. Jag har ju inte läst boken än, men jag vet att jag gillar henne redan.

Mattias, är du sugen på att utveckla de här karaktärerna ytterligare?

– Mycket! Den här världen vill man ju se mer av, eller hur?

Se kortfilmen Hemmet nedan. Boken finns ute nu!


Credits:

Producent: Siri Hjorton Wagner, Mats Strandberg
Regissör: Mattias J Skoglund
Produktionsledare: Erika Eserblom
Skådespelare: Sara Linderholm (Johanna)
Statist: Karin Thulin (äldre dam)
Statist: Sten Luther Eriksson (äldre man)
A-foto: Iga Mikler
B-foto: Dinis Rodrigues
Elektriker: Kamil Janowski
Ljud: Claes Lundberg
Mask: Daniella Mengarelli
Scenograf: Rebecka Cutić
Regiass: Elias Johansson
Koreograf: Jonas Ehn

Hör en spellista inspirerad av Hemmet här:

89 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2017

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.