Foto: Hans Alm/Sveriges Radio

Johannes Anyuru och Moa Herngren bland årets sommarpratare

”Mitt program handlar om en ängel i tunnelbanan och om döden pa Drottninggatan”, säger Johannes Anyuru om sitt program.

onsdag 14 juni 2017

På en presskonferens på Berwaldhallen idag presenterade idag Bibbi Rödöö, programchef för Sommar i P1, och programledaren Johar Bendjelloul namnen på årets 58 sommarvärdar.

Johannes Anyuru är aktuell med den kritikerhyllade romanen De kommer att drunkna i sina mödrars tårar, en dystopisk vision om en framtid obehagligt nära oss. Johannes Anyuru medverkar i programmet för andra gången och den 14 juli sänds hans sommarprogram.

– Mitt program handlar om en ängel i tunnelbanan och om döden pa Drottninggatan, om att finna och försvara sanningen i terrorns virvlar, om poesi, om en roman som en vardag kanske blev allt för samtida, säger Anyuru till Sveriges Radio.

Moa Herngren är författare och journalist. Hon är en av upphovspersonerna till tv-serien Bonusfamiljen och i höst kommer hennes sjunde roman, Tjockdrottningen, en svart komedi om jakten på lycka, status och kärlek i dokusåpornas värld som präglas av cynism och människoförakt. Så här beskriver hon sitt program, som sänds 20 juli:

– Mitt program kommer bland annat att handla om familjen. Sen jag blev med bonusfamilj har jag funderat mycket över vad en familj är egentligen. Måste man vara fler än två för att få kalla sig en familj? Hur gör man för att bli en och hur definierar man den? Och älskar man varandra per automatik bara för att man är en familj?

Karin Laserow är ett annat namn på listan. Hon har i över trettio år arbetat med antikviteter och är känd från TV4:s Bytt är bytt, gav 2012 ut boken Antikviteter i modern miljö. Hör hennes sommarprat 22 juli. 

Programmet Sommar i P1 har sänts i radio sedan 1959. Programmet sända som vanligt i radio klockan 13 men nytt för i år är att en poddversion av programmet släpps redan klockan 7 på morgonen. Sedan 2005 är det även möjligt att lyssna på programmen i efterhand.

”Vi lever i en alltmer fragmentiserad värld. I sommar ska ni få höra olika personer, från olika sfärer, som står för olika perspektiv”, sade Sveriges Radios VD Cilla Benkö när hon introducerade presskonferensen.

209 kr Bok - Inbunden
Utgiven: februari 2017
200 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2017

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.