Foto: Cato Lein

Femte Millenniumboken global succé – passerar miljongränsen

Efter bara drygt en månad i handeln har David Lagercrantz nya bok i Millenniumserien sålt en miljon exemplar.

torsdag 12 oktober 2017

Efter bara drygt en månad i handeln har David Lagercrantz nya bok i Millenniumserien, Mannen som sökte sin skugga, legat på försäljningstopplistorna och sålt en miljon exemplar. Hela Millenniumserien har därmed sålt i 90 miljoner exemplar världen över.

Den 7 september släpptes Mannen som sökte sin skugga, den femte delen i Millenniumserien, av David Lagercrantz. Boken har sedan tre veckor legat på New York Times Bestseller list, har toppat listorna bland annat i Frankrike, Nederländerna och Australien, den blev månadens mest sålda bok i Sverige och har sålt i en miljon exemplar världen över.

- En ny Millenniumbok är inte längre en lokal angelägenhet, utan en global. Det här är ett av årets allra hetaste världssläpp. Och de är inte fler än att du kan räkna dem på ena handens fingrar, säger Eva Gedin, förlagschef på Norstedts.

Mannen som sökte sin skugga är hittills såld till 35 länder. Av dessa gav 26 länder ut boken samtidigt. Under hösten har David Lagercrantz varit ute på en världsturné och besökt bland annat USA, Spanien och Frankrike. Senare i höst fortsätter han sin turné i Tyskland, Storbritannien, Finland och Brasilien.

229 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2017

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.