Foto: Göran Segeholm

”Beredda att gå över lik för ära och status”

Hanna Lindbergs nya bok STHLM Grotesque är en thriller om maktkampen i restaurangvärlden.

onsdag 08 november 2017

Hanna Lindberg är journalisten som för tre år sedan slog igenom stort med sin thrillerdebut STHLM Confidential. Nu är hon tillbaka med den fristående uppföljaren, STHLM Grotesque. Vi bad henne berätta om den, intresset från filmbranschen – och hur hon gick till väga för att få ut sin första bok nästan helt på egen hand.

STHLM Grotesque är den fristående fortsättningen i serien om den unga, egensinniga journalisten Solveig Berg. Nu är hon tillbaka och granskar maktkampen mellan stjärnkockarna i restaurangvärlden. Många har frågat mig om titeln, och det finns en dubbeltydighet i den. Dels är STHLM Grotesque namnet på den enorma lyxkrog i Gamla Stan i Stockholm som blir scenen för ett kallblodigt mord, men titeln syftar också på något annat. En värld där vi äter oss till status och där toppkockar är beredda att gå över lik för ära och berömmelse.

Din förra bok blev en succé mycket tack vare ditt eget lanseringsarbete – berätta hur du jobbade med den!

– Min debut kom först ut på ett litet förlag där jag fick göra det mesta själv, från försäljning till marknadsföring och egna signeringskvällar och bokcirkelbesök. Jag visste egentligen ingenting om bokbranschen eller hur den fungerar, utan bestämde mig bara för att göra det på mitt sätt. Eftersom jag verkligen trodde på min bok låg jag på precis överallt. Jag kontaktade recensenter och bloggare, gick med i författargrupper på Facebook, knackade dörr hos bokhandlare. Det ena gav det andra. Plötsligt hade jag en fantastisk agent och STHLM Confidential såldes till ett tiotal länder. Helt ärligt får jag fortfarande nypa mig i armen.

Kommer fans av den första boken känna igen sig i den nya?

– Absolut. Det här är också en thriller med tempo och driv och nya miljöer. Precis det som utmärkte STHLM Confidential – men jag har förstärkt det bästa och fördjupat karaktärerna.

Blir det fler böcker om Solveig Berg?

– Ja, jag har precis börjat med tredje boken, men jag har idéer både för en fjärde och femte bok. Flera filmbolag har också visat intresse så vem vet, kanske blir det även film. Det vore fantastiskt.

199 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2017
63 kr Bok - Pocket
Utgiven: september 2017

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.