Foto: Mai Nestor, Khim Efraimsson, Kalle Sanner

Johannes Anyuru, Aleksander Motturi och Martin Engberg nominerade till Årets författare i väst 2017

Priset går till en i Västsverige verksamförfattare som under det gångna året givit ut ett skönlitterärt verk av särskilt hög kvalitet.

måndag 27 november 2017

Juryn för Årets författare i väst har under hösten gått igenom västsvenska skönlitterära böcker utgivna 1 oktober 2016 – 30 september 2017. Bland de fem nominerade finner vi hela tre Norstedtsförfattare: Johannes Anyuru, för romanen De kommer att drunkna i sina mödrars tårar; Martin Engberg, för romanen En enastående karriär och Aleksander Motturi för romanen Broder.

Pristagaren kommer att utses i december och koras vid invigningen av litteraturåret 2017, onsdag 24 januari på Göteborgs litteraturhus.

Priset Årets författare ska gå till till en i Västsverige verksam författare som under det gångna året givit ut ett skönlitterärt verk av särskilt hög kvalitet. Med Västsverige förstås Halland, Västra Götaland och Värmland. Det handlar om poesi eller prosa för vuxna.

Prissumman är 20 000 kronor.

Årets jury är Mikael Thörnqvist, ordförande (Författarcentrum Väst), Christina Engdegård (Västsvenska Författarsällskapet) och Malin Anderssson (Göteborgs stadsbibliotek).

Övriga nominerade är:
Evin Ahmad, En dag ska jag bygga ett slott av pengar.
Sofi Jansson, Dagar med min mamma.

209 kr Bok - Inbunden
Utgiven: februari 2017
185 kr Bok - Inbunden
Utgiven: februari 2017
209 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2017

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.