Foto: Khim Efraimsson

Johannes Anyuru är Årets författare 2017

Tidningen Visions läsare ger priset till författaren för romanen De kommer att drunkna i sina mödrars tårar.

torsdag 18 januari 2018

Tidningen Visions läsare har röstat fram Johannes Anyuru till Årets författare 2017. Han får priset för sin roman De kommer att drunkna i sina mödrars tårar. Boken skildrar författarens mardröm om ett framtidssamhälle där terror och främlingsfientlighet lett fram till ett totalitärt och fascistisk samhälle.

- Det känns speciellt och roligt att få ett pris där vanliga läsare har röstat, säger Johannes Anyuru, som i höstas fick Augustpriset för sin roman.

Tidningen Visions utmärkelse Årets författare har delats ut i 25 år. Bland tidigare vinnare finns Fredrik Backman, Jonas Hassen Khemiri, Lena Andersson, Jonas Gardell, Leif GW Persson, Stieg Larsson, Camilla Läckberg, Elsie Johansson, Henning Mankell, Bodil Malmsten och Kerstin Ekman.

En längre intervju med Johannes Anyuru publiceras i kommande nummer av Tidningen Vision. Johannes Anyuru är i vår aktuell med essäsamlingen Strömavbrottets barn

209 kr Bok - Inbunden
Utgiven: februari 2017

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.