Foto: Sofia Runarsdotter

Premiär för Hemmafru – en podcast med författaren Kristina Sandberg och konstnären Sven Teglund

Möt den fiktiva Maj och den verkliga Siri i en samtalsserie om stoltheten över ett städat hem men också den inre oron över att aldrig riktigt duga.

onsdag 21 februari 2018

I den nya podcasten Hemmafru möts författaren Kristina Sandberg – som skrivit den uppmärksammade romantrilogin om hemmafrun Maj – och konstnären Sven Teglund, som publicerat sin mor Siri Johanssons dagböcker i boken ensamheten värst.

I podden låter Kristina och Sven två hemmafruar mötas, den fiktiva Maj och den verkliga Siri, i en samtalsserie om ”stoltheten över ett städat hem, nybakta småkakor och välartade barn. Men också om den inre oron och känslan av att aldrig riktigt duga.”

Det första avsnittet finns ute nu och här går de rakt på väsentligheterna – Maten. Under folkhemsbygget var det husmödrarnas uppgift att se till att befolkningen åt riktig mat. Kristina och Sven fördjupar sig i koderna kring maten – vad ställdes på bordet och varför? Kopplingen mellan mat och trugkultur är stark, vilket kan skapa ett virrvarr av oskrivna regler för hur man skulle bete sig som gäst. Och – vilken är egentligen den bästa kakan?

Lyssna här eller där du brukar lyssna på poddar!

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.