Odla i stan!

Även om du bor i lägenhet kan du få till ett gott självhushåll – den nya boken Spenat i stan berättar hur.

måndag 05 mars 2018

Har du gröna fingrar och bor i stan? För dig som vill odla din egen mat och bor i lägenhet finns massor av möjligheter: på kolonilotter, gårdar, balkonger och i fönster – det är egentligen bara fantasin som sätter gränserna.

Journalistparet Anna Rökaeus och Olof Söderén har över 10 års erfarenhet av ekologisk och hållbar odling. De driver den populära podcasten Odlarna och i den nya boken Spenat i stan berättar Anna Rökaeus och Olof Söderén exakt hur du som stadsbo kan gå tillväga för att njuta av din egenodlade mat.

Spenat i stan ger dig tips på allt från odlingsplatser, jord och gödsel till hur du väljer perenna grönsaker, samlar fröer och bygger insektshotell. De berättar hur du konserverar och tar hand om din skörd – och du får ett gäng nya favoritrecept på köpet. Författarna tipsar även om hur du bär dig åt för att lämna din odling utan vattning ett par sommarveckor - när lusten att resa blir för stor.

Hela boken präglas av ett hållbarhetsfokus och värnande om naturen och våra resurser liksom tankarna på att äta bättre och kunna njuta av egna, nyskördade grönsaker.

219 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2018

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.