Plåtmat – det smarta och enkla sättet att laga vegetariskt

Julia Tuvesson samlar sina bästa tips, idéer och recept i en ny bok som visar oss hur lätt det är att laga mat i ugnen.

fredag 31 augusti 2018

Julia Tuvesson gjorde tidigt succé på Instagram med sin opretentiösa och glädjefyllda matlagningsstil med fokus på vegetarisk vardagsmat. Framförallt blev hon snabbt känd för det hon kallar plåtmat. Här berättar hon vad det egentligen är och hur hennes bok Plåtmat växte fram.

– Plåtmat är måltider som tillagas på en plåt i ugnen. I min bok presenterar jag en plåtmodell i fyra steg där du lär dig hur du själv kan komponera dina egna gröna rätter efter råvaror som du redan har hemma, är i säsong eller säljs till ett bra pris. Du kan egentligen laga allt möjligt på en plåt (som biffar, baser till sås och soppor, pytt och pizza); både salt och sött – och min bok är uppdelad i kapitlen förrätter, huvudrätter och desserter samt såser och tillbehör.

Hur kom boken till?

– Så länge jag kan minnas har jag velat skriva en bok. Kanske inte just en kokbok, men en bok. När jag hade arbetat med bloggen och Instagram ett tag började jag känna att jag skulle vilja samla mina bästa tips, idéer och recept på en samlad plats och det var då tanken på boken Plåtmat dök upp. Och i samma veva kom jag i kontakt med min förläggare Johanna Kullman som jag blev blixtförälskad i och ville börja arbeta med direkt. På den vägen var det!

Vad hoppas du att den som läser och lagar ur din bok ska få med sig från den?

– Jag hoppas att boken först och främst ska kunna inspirera läsaren till att vilja laga mer grönt. Och förstås, förstå hur bra verktyg plåten är för att förenkla vardagen.

Vilket är ditt eget favoritrecept ur boken?

– Jag har två favoritrecept som jag ständigt återkommer till. Halloumipytten och zucchinibiffarna med quinoa. Just pytt på plåt är ett sådant fantastisk sätt att laga vardagsmat på. Man kan slänga på lite vad som helst, det går att laga mycket mat på samma gång till många – och maten smakar bra i lunchlådan dagen efter också. Receptet på halloumipytten finns här!

229 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2018

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.