Superklassiker i ny förpackning

Den finns i 1,4 miljoner hem och innehåller det mesta du behöver veta om matlagning. Nu kommer Rutiga kokboken i en uppdaterad variant.

tisdag 11 september 2018

Med nästan 1,4 miljoner sålda exemplar genom åren är Rutiga kokboken en vanlig syn i svenska kök. Noga provlagade recept, gedigen fakta, smarta tips och pedagogiska steg för steg-bilder gör boken oumbärlig i såväl studentlyan som storfamiljen. Du hittar helt enkelt det mesta du kan tänkas behöva: allt ifrån hur du gör ketchup till hur du tillagar en festlig trerättersmiddag eller fixar en matig morgongröt.

Johanna Kullman, kokboksförläggare hos Norstedts, vad är det som gör Rutiga kokboken så speciell?

– Rutiga kokboken upptäcks ständigt av nya generationens hemmakockar som får garanterat bra recept som vi vet är rätt. Inte alltid samma med recepten på internet! En av framgångsfaktorerna till att Rutiga fortfarande säljer så bra.

I den nya upplagan av Rutiga kokboken finns veckomenyer och inköpslistor så att du lätt kan planera dina måltider. Det finns också tips på hälsosammare mat och fler bufféförslag. Några recept har tagits bort och nya lagts till. Men en sak är säker - du kommer absolut att känna igen dig.

Hur går man till väga för att uppdatera en sådan superklassiker?

– Tack vare tidigare erfarenhet av att uppdatera Sverige andra nationalklenod, Vår kokbok, visste vi hur varsamma vi behöver vara med uppdateringen av Rutiga kokboken. Vi behövde förnya en hel del recept, uppdatera fakta, ta nya bilder, kort sagt se över hela boken - men samtidigt få läsaren att känna igen sig genom att inte göra för stora förändringar. Ett gediget arbete som fick ta sin tid.

Med över 1 500 recept samlade från klassiker till moderna rätter och livsmedelsfakta är Rutiga kokboken både en fantastisk kokbok och uppslagsbok.

327 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2018

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.