Foto: Kajsa Göransson

Det oönskade barnets berättelse

Malou von Sivers är tillbaka med Olycksbarnet, uppföljaren till den personliga familjeskildringen Mitt hjärtas oro.

tisdag 11 september 2018

Efter sin omtalade och hyllade debut Mitt hjärtas oro är Malou von Sivers tillbaka med Olycksbarnet, den andra delen i en personlig trilogi. En ny roman om sorg och saknad, om kärlek och svek.

I Olycksbarnet har det hunnit bli det glada tjugotalet, med en nyvaken optimism och utsikter om en större frihet. I kontrast till detta står villan hemma i Äppelviken full av sorg. Axel Silversjös älskade hustru har dött i barnsäng. Edwin, den nyfödde sonen, blir olycksbarnet. Han som är orsaken till att idyllen har slagits i spillror.

Dock finner Axel nytt hopp när han träffar den unga och livsglada Hedvig. Kanske kan det återigen bli kärleken som för honom tillbaka till livet. Men kan han vända blicken från det förflutna, från den krossade drömmen, och framåt mot den nya vardagen?

Läsaren får följa Edwins uppväxt under 1930- och 40-talet. Världen förändras och går från rus till oro när krigets skugga breder ut sig. Edwin svär på att aldrig bli som sin far. Men han är rädd för att han har ärvt såret, som en förbannelse.

Malou von Sivers personliga familjekrönika grundar sig på hennes egen familjehistoria och omtalade sommarprat från 2016.

– Liksom den första delen i berättelsen, Mitt hjärtas oro, är Olycksbarnet ett försök att förstå hur ett sår kan ärvas från generation till generation, säger Malou von Sivers.

I sin intervjuserie Malou möter har von Sivers intervjuat flera av världens stora ledare och megastjärnor, som rönt internationell uppmärksamhet. 2014 vann hon Stora Journalistpriset, för en lång och framstående journalistisk karriär. Den första delen, Mitt hjärtas oro, i von Sivers personliga familjekrönika utkom 2017 och är i nominerad som Årets bok 2018.

209 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2018
124 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: september 2018
139 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Malou von Sivers
Utgiven: oktober 2018

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.