Foto: Ulrika Malm/SVT

Nu är Springfloden tillbaka

Olivia Rönning och Tom Stilton är tillbaka. I kväll har den andra säsongen av succéserien premiär i SVT och snart kommer nya boken.

söndag 16 september 2018

Ikväll är äntligen Julia Ragnarsson och Kjell Bergqvist tillbaka i huvudrollerna i Springfloden i SVT — och snart kommer Cilla och Rolf Börjlinds femte bok i serien, Kallbrand.

Cilla och Rolf Börjlind har skrivit manus till de nya avsnitten, som Pontus Klänge och Niklas Ohlson regisserar.

Inspelningarna av den nya säsongen började i maj 2017 i franska Marseille. Den nya säsongen baseras på Börjlinds andra bok om Olivia Rönning och Tom Stilton, Den tredje rösten. En kvinna hittas styckad och nergrävd i ett strövområde. Hennes död skakar om en nära vän till den före detta polisen Tom Stilton. I Stockholm hittas en tulltjänsteman hängd i sitt hem. Polisen konstaterar snart att det rör sig om ett fingerat självmord och sätter dådet i samband med ett parti droger som tullen beslagtagit.

Olivia Rönning dras ofrivilligt in i mordet på tulltjänstemannen och börjar följa andra vägar än huvudutredningen. Motivet till mordet leder henne in i kretsar som tjänar grova pengar på att mjölka det svenska välfärdssystemet.

När Tom och Olivia inser att mordgåtorna är sammanflätade tar de hjälp av varann för att lösa dem.

Anna Croneman, chef på SVT Drama:

Springfloden var en kolossal publiksuccé. Det är därför ett stort nöje att få bjuda in publiken till ytterligare en säsong i författarparet Börjlinds alldeles speciella universum.”

”Efter ett spännande och inspirerande manusarbete ser vi fram emot en ny tv-serie om Stiltons och Rönnings försök att bidra till en hyggligare tillvaro”, säger Rolf och Cilla Börjlind.

Springfloden säsong 2 är en samproduktion mellan SVT, Filmlance, Film Väst, ZDF, Nad Con och Lumiére, med stöd av SFI.

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.