Foto: Linnea Larsson

Årets julklapp: det återvunna plagget!

I Linnea Larssons bok Go recreate! får du massor av tips på hur du gör om dina gamla avlagda plagg till sprillans nya barnkläder och inredningsdetaljer till hemmet.

tisdag 20 november 2018

När Linnea Larsson var mammaledig fick hon den lysande idén att återvinna gamla kläder och sy barnplagg av dem. Hennes bok Go recreate! hjälper dig att både rensa garderoben och att skapa personliga plagg till din (eller någon annans) bebis. En riktig win-win!

Att välja secondhand ligger i tiden och i dag utnämndes det återvunna plagget till årets julklapp av HUI Research.

Genom att återvinna gamla plagg minskar du klädberget. Äldre textilier är mjuka, skönt urtvättade och giftfria. Dessutom har de en naturligt fin patina.

I Go recreate! finns 35 projekt med stilrena plagg att sy för babyn och det lilla barnet på 0-2 år. Bland plaggen som finns med hittar vi vantar av ett par jeans, klänning av en urtvättad skjorta, ullstrumpor av en krympt tröja och pyjamas av en gammal Bruce Springsteen-t-shirt.

Här ryms också accessoarer och inredningsdetaljer som en kuvertväska av en skinnsoffa, kuddar av fina skjortor, en rynkgalge samt lakan till spjälsängen. En annan favorit är skötväskan som du klipper och knyter av ett par gamla jeans, helt utan sömmar! Du får även lära dig att göra egna tryck på kläderna.

239 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2018

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.