Foto: Kajsa Göransson

Malou von Sivers: ”Me too kommer jag minnas som en seger”

Författaren som i år gav ut sin andra roman minns ljusglimtar i ett 2018 präglat av klimathot och främlingsfientlighet.

fredag 14 december 2018

Programledaren och författaren Malou von Sivers gav i år ut Olycksbarnet, den andra delen i hennes självbiografiska romantrilogi. Hon minns ett år som varit fantastiskt på ett personligt plan, men mer oroligt för världen i stort.

Hur har ditt år varit?

– Personligen blev 2018 ett fantastiskt år. Året började med att jag skrev färdigt min andra roman Olycksbarnet. Sen startade jag en ny säsong av mitt program Malou Efter tio. En intensiv period med program fem dagar i veckan och skrivande under helgerna. Jo, jag hinner med familjen, men resten fick vänta till våren. Den varma sommaren tillbringade jag på ön i Stockholms skärgård. Jag satt många morgontimmar på min nya glasveranda som jag köpt på Blocket och skrev på den tredje delen av min romantrilogi som släpps hösten 2019. Hösten kom och blev ännu mer intensiv: Bokmässan där jag presenterade Olycksbarnet, ännu fler intervjuer och sedan var jag med i TV4:s valbevakningen. Under hösten startade en ny säsong med ny studio.

Finns det någon särskild händelse du kommer att förknippa med 2018?

– Me too kommer jag minnas som en seger i ett allt mörkare Europa med främlingsfientlighet och klimathot. Som feminist tror jag att det kommer att finnas ett före och efter Me too. Året 2018 har handlat om Svenska Akademiens sammanbrott och ett politiskt kaos med hot om extraval.

– En annan ljuspunkt trots Trumps twittrande om ”fake news” är Nobels medicinpris för upptäckten av immunterapi som redan botar mycket svårt cancersjuka människor. Miljoner människor kommer att bli botade från cancer. En forskningsrevolution.

Vad ser du framemot 2019?

– Att världens länder inte bara talar om klimathotet utan också handlar. Personligen hoppas jag att min tredje roman blir lika väl emottagen som de två första. Det har varit fantastiskt att få möta läsarna. Och så hoppas jag att få inspiration till en ny roman. Jag börjar året i ett tält i Kenya bland elefanter och lejon, lägger händer på datorn och hoppas på inspiration till en ny roman.

209 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2018
69 kr Bok - Pocket
Utgiven: maj 2018

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.