Foto: Alexandra A. Ellis

”Äntligen! vill jag ropa när jag sjunker ner i Amanda Svenssons nya roman”

Författarens nya roman Ett system så magnifikt att det bländar hyllas av en betagen kritikerkår.

måndag 08 april 2019

Amanda Svenssons nya roman Ett system så magnifikt att det bländar är en stor familjeberättelse om tre syskon som försöker nå varandra i en värld som blivit alltmer splittrad.

— Man måste sikta högt, annars kan det kvitta, berättade Amanda Svensson för oss tidigare i våras och det tycks ha lönat sig. Boken hyllas idag av kritikerkåren.

”Äntligen! vill jag ropa när jag sjunker ner i Amanda Svenssons nya roman med den långa titeln. Ingen autofiktion, inga essäer utan en riktigt maffig roman, helt påhittad med ändå fast förankrad i vår tid”, skriver Aftonbladet, som även kallar boken ”ett magnifikt romanbygge”.

Dagens Nyheters kritiker skriver: ”Det här är en rolig, underhållande, snabbfotad roman om det liv som pågår medan vi står vid avgrundens brant och tittar ner” och menar att Amanda Svensson har en suverän känsla för unga liv.

”Svensson genomför sitt närmast riskfyllt ambitiösa romanprojekt med en lätthet som impar på mig; det må vara en atlantångare hon styr, men hon gör det som om hon surfade på vågorna”, skriver Expressens kritiker.

Göteborgs-Postens recensent skriver att Ett system så magnifikt att det bländar är ”en bok som, för att låna författarens egna ord, gör att man känner livet i sig.”

”Amanda Svensson har en röst som forsar fram, berättelsen flyger lätt som i en melankolisk romantisk komedi av Woody Allen”, skriver Dala-Demokraten.

Tidningen Vi:s recensent skriver att boken är ”en ambitiös roman som verkligen tar ut svängarna och blir nästan oförskämt underhållande läsning.”

212 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2019
139 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: mars 2019

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.