Varmt och medkännnande i Londons myllrande tunnelbana

I Maeve Binchys nya novellsamling möter vi några av de miljontals resenärer som varje dag tar sig fram i de tätpackade vagnarna.

torsdag 23 maj 2019

Från Tottenham Hale till Brixton, från Sheperd’s Bush till Chancery Lane får några av de många miljontals resenärer som dagligen färdas i Londons tunnelbana sina berättelser nedtecknade i Mave Binchys nya novellsamling Victoria Line, Central Line.

”Jag tittar ofta på människors ansiktsuttryck när jag möter dem på gatan, deras berättelser står skrivna där. Är den där mannen otrogen? Bär den där kvinnan på en hemlighet? Överallt är det intressant, ingen är tråkig”, har Maeve Binchy själv sagt om var hon hittade inspiration till sina berättelser.

Maeve Binchy (1940–2012) tecknar en samling människoporträtt som alla genomsyras av den värme, medkänsla och humor som präglade hennes författarskap.

I novellen King’s Cross lär en sekreterare upp sin kvinnliga chef i karriärplanerings ädla konst. I Notting Hill Gate försöker en journalist klura ut en västindisk kollegas mystikomgärdade privatliv. I Highbury & Islington våndas en ung man när han ska presentera sin cockney till fästmö för mor och syster. I Sheperd’s Bush kommer irländska May till London för att, som så många irländska kvinnor under den här tiden, göra abort.

Maeve Binchy var under hela 70-talet tidningen Irish Times Londonkorrespondent. Det var då hon började skriva noveller som hon senare fick utgivna i olika samlingar. Novellerna i denna samling gavs först ut i två olika separata volymer men samlades till en 1983. Postumt har också novellsamlingarna Hos oss på Chestnut Street och Picknick vid St Paul’s utkommit.

239 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2019

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.