Foto: Johann Pall Valdimarsson

Möt spänningsmästaren Indridasons nya deckarhjälte

I Skuggor över Reykjavik knyts två mordutredningar skickligt ihop – ”en bladvändare till thriller”, skriver kritikerna.

tisdag 28 maj 2019

Arnaldur Indridason har länge varit Islands mest populära författare och hans böcker har utkommit i över 40 länder, toppat bestsellerlistorna i många av dem och sålt i mer än 15 miljoner exemplar. Med den nya boken Skuggor över Reykjavik introduceras Indridasons nya deckarhjälte Konrad.

”Det här är ett skickligt upplagt drama som hämtar kraft från urgamla sagor, modern samhällsutveckling och allmängiltiga frågor om människans rädsla och svaghet”, skriver BTJ i en recension. ”En riktig bladvändare till thriller”, konstaterar man.

En nittioårig man hittas död i sin lilla lägenhet i centrala Reykjavik. Han ser ut att bara ha somnat in, men rättsläkaren konstaterar att mannen dött till följd av kvävning. I mannens lägenhet hittas pressklipp och foton från ett brutalt mord som ägde rum i andra världskrigets Reykjavik då en ung kvinnan hittades strypt i en portgång i slumkvarteret Skuggasund.

Nu kopplas den pensionerade kriminalkommissarien Konrad in på fallet med den döde nittioåringen, eftersom han själv växte upp bland tvivelaktiga existenser i Skuggasund. Men vilket är sambandet mellan mordet på kvinnan 1944 och den kvävde nittioåringen i dagens Reykjavik?

Elegant och mästerligt knyter Indridason ihop de båda mordutredningarna på olika tidsplan, med Flovent och Thorson som mordutredare på 40-talet och Konrad i nutid, när mordfallen så småningom får sin upplösning.

175 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2019
141 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: maj 2019

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.