Cornwall – en plats för drömmar, kärlek och hemligheter

I Liz Fenwicks nya roman Främlingen från Cornwall får vi åter besöka den underbara engelska havsmiljön.

torsdag 20 juni 2019

Under arbetet med sin masteruppsats kom amerikanska Liz Fenwick till England och gifte sig med en engelsman. I Cornwall hittade de en stuga vid havet som inspirerade Liz Fenwick att skriva sina tre romaner som utspelar sig just där.

The Guardian har kallat Liz Fenwick för ”den moderna Cornwallromanens drottning”.

Nu kommer den nya boken, Främlingen från Cornwall, där vi åter får uppleva den underbara engelska miljön vid havet.

När Gabriella Blythes nittiotvååriga farmor Jaunty drabbas av sjukdom och blir för klen för att leva ensam flyttar Gabriella in hos henne. Jaunty vägrar att lämna den avlägset belägna stugan vid havsviken Frenchman’s Creek i Cornwall där hon bott i decennier. En gång var Jaunty en berömd konstnär men lever sedan länge tillbakadraget, fortfarande upptagen av händelser i sitt förflutna som inbegriper ett skeppsbrott under andra världskriget.

Gabriellas och Jauntys stillsamma liv vid havet får ett avbrott när en främling dyker upp under en storm ute på havet. Finn, som främlingen heter, har sökt sig till Frenchman's Creek eftersom han ärvt en vackert målad akvarell med motiv av en ensligt belägen stuga och målningen har något med hans egen familj att göra. När Finn försöker undersöka historien bakom målningen uppdagas en märklig familjehemlighet om ett långtgående svek.

216 kr Bok - Inbunden
Utgiven: juni 2019
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: juni 2019
141 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Rachel Molin
Utgiven: juni 2019

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.