Feelbad när det är som bäst

Lars Wilderängs nya bok Fallet är en thriller i linje med Falling Down – hur nära gränsen till personlig konkurs är vi alla egentligen?

onsdag 31 juli 2019

Den som lever på lånade pengar, lever på lånad tid.

Succéförfattaren Lars Wilderängs nya bok Fallet inleds 2002. Stockholm håller på att återhämta sig efter 90-talets IT-krasch och ekonomin ser ljusare ut. På krogen träffar Mikael Lotta och strax påbörjar de sin gemensamma bostadskarriär. De följande åren flyttar de från lägenhet till lägenhet, allteftersom lånen ökar. Inga moln finns på den klarblå bostadshimlen, och Mikael börjar spekulera i nybyggda lägenheter som en säker investering.

Men när bostadspriserna dalar blir Mikaels fall hårt och brutalt. På samhällets botten är det ingen som lyssnar, så när Mikael snappar upp ett rykte om att någon i hans närhet hotas, får han inget gehör. Ensam och desperat skaffar han en pistol och sätter sin egen plan i verket. Snart har han dragits in i en våldsspiral som blir allt svårare att stoppa.

Fallet är en thriller i linje med Falling Down, om sociala orättvisor och om hur nära gränsen till personlig konkurs vi alla är. Den är Lars Wilderängs första helt fristående bok, och feelbad när det är som allra bäst.

Lars Wilderäng har tidigare arbetat inom IT-branschen, men ägnar sig nu helt åt skrivandet. Hans stora intresse för politik och samhällsfrågor lyser igenom i hans framgångsrika böcker, senast Höstsol och HöstregnHöstsol vann Stora ljudbokspriset 2018. Lars Wilderäng har i alla format sålt över 400 000 böcker.

59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: juli 2019
229 kr Bok - Inbunden
Utgiven: juli 2019
149 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Niklas Engdahl
Utgiven: juli 2019

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.