Foto: Kajsa Göransson

Soppa — rätten som passar i alla lägen

Hanna Dunér har skrivit boken Soup Yourself, fullmatad med recept på världens bästa rätt. 

tisdag 03 september 2019

Oavsett vilka mat- och hälsotrender som råder kan man vara bombsäker på att det alltid är en bra idé att äta en vegetarisk soppa. Hanna Dunér har skrivit boken Soup Yourself, som inte bara är en hyllning till det enkla, utsökta och lättillgängliga, utan också till kraften i en mer växtbaserad matrutin.

Varför är soppan världens bästa rätt?

— Soppa är en hel matkategori med oändliga variationsmöjligheter! Du kan inte jämföra en buljong med en matig linssoppa, eller en svalkande salmorejo. Soppa är supergott, enkelt att laga och framför allt är den ett fantastiskt sätt att få i sig mängder med grönsaker och näring. I alla fall om du äter sopporna i min bok, vars recept är vegetariska och innehåller tips på hur du kan näringsmaxa med topping och tillbehör. Soppa kan man äta vid alla tillfällen – som en enklare lunch eller härlig middag till många vänner – och det är utmärkt mat att ta med i flaska och äta på språng, precis som smoothien.

Vilken är din favoritsoppa i boken? 

— Svåraste frågan, jag älskar alla! Men den krämiga och lite heta majssoppan Mexican street corn är en enkel och vansinnigt god all round-soppa, som bara blir bättre dag två och tre. Majs innehåller massor av fibrer som är bra för tarmarna och som håller dig mätt länge. Om jag får tipsa om en extra höstig soppa är butternutsoppan en annan favorit. Soup Yourself!


Hanna Dunér, journalist och medförfattare till böckerna Ruter Dam 30 år och Älskade prylar. Hanna Dunér har under sex år drivit ett cateringföretag med inriktning på hälsosam och ekologisk mat, och är en frekvent anlitad moderator. Under sin föräldraledighet blev det viktigt att hitta ett enkelt och snabbt sätt att få i sig bra mat. Det var då soppan kom in i hennes liv.

209 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2019

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.