Värmande vegetarisk mat!

Med sin bok Värmande vego bjuder Karoline Jönsson på jordnära och geniun matlagning från naturens generösa skafferi.

tisdag 22 oktober 2019

Karoline Jönssons nya bok Värmande vego är precis den bok hon hade velat ha när hon själv blev vegetarian. Faktum är att hon då var både hungrig och villrådig. Därför har Karoline samlat de recept som hamnat på repeat i hennes kök: rätter som fungerar som en bas och som du kan smaksätta på olika vis, mat som gör dig varm och nöjd och förenklar vardagslivet. Mat som alltid funkar och som alltid blir god.

– Kort och gott så är det här en bok om maten jag lagar och äter till vardags, de rätter som jag jämt blir sugen på och lagar om och om igen för att de funkar och får min gröna vardag att gå ihop, berättar Karoline Jönsson för oss.

Värmande vego är en bok om värmande och mättande mat som ska vara enkel och snabb att göra till vardags och som känns mustig och tillfredsställande utan att du ska bli hungrig igen efter bara någon timme. Alltifrån soppor och grytor till pajer, gratänger och rätter man kan fräsa ihop i en stekpanna.

– Och så har jag klämt in ett och annat recept på några söta saker också som man kan njuta av med något varmt i koppen när regnet slår mot rutan.

Karoline Jönsson hoppas att alla som behöver mer grön inspiration i sitt liv ska hitta boken, vare sig man varit vegan i decennier eller nyss börjat nosa på växtbaserad mat.

– Det här är boken jag själv skulle behövt när jag slutade med animaliska produkter och var både hungrig och vilse i pannkakan.

Nämn några måsten för varje växtbaserat skafferi och kylskåp!

– Tamarisoja är en underbar genväg till umami och mustighet i många rätter. Kikärtsmjöl är ett proteinrikt mjöl som funkar utmärkt till bland annat grönsaksbiffar och omelett- eller pannkaksliknande recept som både är mättande och ger en bra konsistens. Näringsjäst är supergott och ger en lite ostig smak som passar bra till alla pastarätter eller att blanda i béchamelsås eller gratänger.

Har du någon favoriträtt i boken?

– Massvis! Kladdkakan med hasselnötter och kaffe, okonomiyaki, potatistortillan, den sardinska fänkål- och kikärtssoppan, min bästa tomatsoppa, daalen och palsternackskakan är några av favoriterna.

219 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2019

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.